Publicitat
Societat · 2 d'Agost de 2012. 14:15h.

Detenen tres presumptes membres d'Al-Qaida amb explosius

Fernández Díaz diu que "hi ha indicis que els detinguts preparaven un atemptat a Espanya i/o altres països d'Europa"

Detenen tres presumptes membres d'Al-Qaida amb explosius

Els tres membres detinguts

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que la Policia Nacional ha detingut tres membres d'Al-Qaida, que podrien estar planejant cometre atemptats. Els arrestats són un txetxè, un rus i un turc que estaven instal·lats a la localitat gaditana de La Linea de la Concepción.

El ministre ha informat que el dos primers van ser detinguts ahir a les 00.35 a La Puebla de Almoradiel, a Ciudad Real, mentre viatjaven en autocar des de Cadis a Irun. Aquests dos detinguts pertanyen a Al-Qaida i són molt perillosos. De fet, un d'ells va oposar una gran resistència durant la intervenció gràcies a la seva formació militar i van haver d'intervenir els GEO per reduir-lo.

El tercer és un ciutadà turc, que, segons el ministre, seria un facilitador, i va ser detingut al mig dia d'ahir, a La Línea de la Concepción. Durant un escorcoll al seu habitatge, que compartia amb la seva parella, es va trobar material explosiu gràcies al registre que es va fer amb guies canins especialitzats. Els Tedax van fer una investigació posterior a l'habitatge, un xalet adossat.

En aquest sentit, el ministre ha informat que es tracta de material "altament explosiu i especialment nociu si se li suma metralla". "El volum d'explosiu decomisat", ha dit, "podria destruir tot un autobús. No li puc dir res més".

Fernández Díaz ha afegit que es tracta d'una operació amb ramificacions internacionals i que a partir de la informació dels serveis d'Intel·ligència "hi ha indicis clars que els detinguts preparaven un atemptat a Espanya i/o altres països d'Europa".

El ministre d'Interior, Jorge Fernández

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Almogàver , La Sagrera , 04/08/2012 - 14:12

Comando Dixan!!! Patinazo altre cop!!!

#7 zETAparo, Barcelona, 03/08/2012 - 13:38

¿es que no conoceis la alianza de civilizaciones? Estos pobres hombres hay que cojerlos de la mano y cantar: weee araa the worlddd wee aree theee childreeen. Son hombres de paz. Hay que darles una subvención y traer a sus familias a vivir con nosotros.

#6 Jordi, Martorell (Martorruecos), 03/08/2012 - 07:37

Ahhh... tu eres rasista paisa!!

#5 Oriol Agramunt , Berga, 02/08/2012 - 17:16

Ara han capturat 3 ... Aviat seran més, a Europa s'ha endinsat el cavall de Troia amb l'Islam. No són compatibles amb la nostra terra i la nostra cultura occidental. Expulsió immediata. Quanta falta fa PxC al Parlament català i PxL al congrés.

#4 Repatriació immediata, barcelona, 02/08/2012 - 15:26

Repatriació immediata. Ni un cèntim del contribuent per a mantenir-los a les nostres presons.