Societat · 22 de Juliol de 2013. 18:16h.

Detingut per parlar en valencià a un agent de la Policia Nacional

"A mí no me hables en el valenciano de los cojones"

Detingut per parlar en valencià a un agent de la Policia Nacional

Muñoz, en la imatge del comunicat d'El Tempir

Paco Muñoz, integrant del Grup Antimilitarista Tortuga, va ser detingut el passat 18 de juliol durant una protesta davant la seu del PP a Elx per parlar en valencià a un agent de la Policia Nacional. "A mí no me hables en el valenciano de los cojones", li va etzibar l'agent.

El policia va demanar a Muñoz el DNI, però, segons s'explica al lloc web de l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, se l'havia deixat a casa i li ho va explicar a l'agent en valencià. "A mi no me hables en el valenciano de los cojones", va replicar el Policia Nacional i acte seguit el va detenir. Des d'El Tempir s'especifica que "no es va negar a identificar-se" i que simplement va explicar que no el portava i que el podia anar a buscar.

"Després de reunir-se amb un comandament policial i una vegada identificat oralment, cosa que podria haver-se fet durant la concentració tal com marca la llei, van deixar en llibertat Paco Muñoz amb tres denúncies: desobediència per no haver-se identificat, cosa que no es va produir en cap moment segons testimonis; assistència a una concentració il·legal i per haver enganxat alguns adhesius a la façana de la seu del Partit Popular", s'assegura.

La Junta Directiva d’El Tempir considera que "és intolerable que un ciutadà sigui detingut pel simple fet de parlar en valencià quan intentava identificar-se i explicar que no duia el DNI, identificació que podria haver-se realitzat en el mateix lloc, tal com ho preveu la llei. Entenem que aquesta actitud és inacceptable en un estat democràtic que ha de garantir el dret dels seus ciutadans a expressar-se en la llengua pròpia del país".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#27 spansih, Madrid, 24/07/2013 - 14:48

han abierot los corrales ? en julio no ahor aa aguantara a lso sibvencionados nazionatas.....joder que pesaos que son siempre emitiendo sonidos guturales, silbando.....que peña por favor

#26 spanish, Madrid, 24/07/2013 - 14:44

vamos a ver lo detuvieron por no ir identificado, no por hablar en valenciano......vaya tela de titular

#25 España qué vergüenza., Que se la queden ellos, 24/07/2013 - 01:10

En Catalunya se respira desde hace un par de años una enorme e imparable ilusión, emoción y alegría porque ya vemos el final del tunel, el 2014 ya habremos declarado la independencia de esa cosa llamada España, y ya no nos confundirán más con ellos. Qué enorme verguenza que nos llamen españoles.

#24 Orgull català, BCN, 24/07/2013 - 00:52

QUE ES DENUNCII AIXÓ A LA UNIO EUROPEA, QUE JA COMENCEN A CONEIXER COM SE LES GASTEN A ESPANYA. BLAVERS = BUNQUER BARRAQUETA = FRANQUISTES = COLONIALISTES = ESQUISOFRENICS................ESTEU BEN MALALTS, TENIU ESQUISOFRENIA PER SER ESPANYOLS QUE US FEU PASSAR PER VALENCIANS.

#24.1 Orgull anormal, Reino de Valencia, 25/07/2013 - 09:22

#24Cierra

el pico patán.

#23 Josep, Valencia, 23/07/2013 - 23:35

jajaja, pero como son los pancatalanistas. ¿La lengua de pais? pues no se que pais es ese...En nuestra tierra no se persigue por hablar en Lengua Valenciana, se desprecia a quienes la niegan y de eso los pancatalanistas sabéis mucho. Catalanistes go home!! som valencians, mai catalans!!