Societat · 24 de Febrer de 2011. 18:28h.

Detingut un alt càrrec de Gisa

Operació de la fiscalia de delictes econòmics i de la guàrdia civil

Detingut un alt càrrec de Gisa

Una imatge de la seu de Gisa a Barcelona

El gerent de carreteres de la demarcació de Girona de GISA, Jordi Vergé, ha estat detingut per una presumpta una adjudicació irregular d'obra a aquesta demarcació. La detenció s'ha produït al matí en sortir del seu domicili. A la tarda, els agents han realitzat un registre al despatx de Vergé a la seu de Gisa a Barcelona. El registre s'ha perllongat durant una mica més d'una hora i mitja.

Agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han efectuat aquest dijous registres a les seus a Barcelona i Girona de GISA, l'empresa pública que gestiona l'adjudicació de les obres de la Generalitat. En l'operació un nombre de detencions que no s'ha concretat, encara que sembla que inicialment van ser detingudes quatre persones, dues de les quals van quedar després en llibertat. També hi ha diversos imputats. La investigació, coordinada pel jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona i per la fiscalia de delictes econòmics, se centra en unes presumptes irregularitats en adjudicacions d'obres a empreses privades.

Des que va arribar CiU a la Generalitat, l'empresa pública Gisa, que gestiona més de 3.000 milions anuals en obra pública de l'administració catalana, depèn de la conselleria d'Economia, i no d'Obres Públiques -actualment denominada Territori i Sostenibilitat-, com ho havia fet històricament i també durant el període que està sent investigat per la fiscalia.

De la seva banda, la conselleria d'Economia ha difós el següent comunicat: "El Departament d’Economia i Coneixement informa que el fiscal de delictes econòmics, acompanyat d’efectius policials, s’ha personat aquest migdia a la seu de GISA. L’autoritat judicial ha demanat documentació referent a la tasca de l’empresa a la demarcació de Girona des del 2007 fins l’actualitat. La documentació ha estat lliurada i es complementarà en les pròximes hores.
 
"Gisa i el Departament d’Economia i Coneixement expressen la seva completa disposició a col·laborar amb l’administració de justícia amb celeritat i transparència. El secret de sumari i la presumpció d’innocència guiaran l’actuació del Departament en aquest tema".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 luis, BARCELONA, 25/02/2011 - 17:13

A por la boca... que diu:
Peró son els VOSTRES LLADREGOTS, els teus, que els socialistes només tenen una pàtria, que resulta que és la teva, ves per on.
Es que no ENTIENDO NADA DE NADA DE LO QUE DICES, (o quieres decir)
Lo unico muy claro es que Aquestos del GISA son CATALÁNS, O NO?

#28 Antoni, Barcelona, 25/02/2011 - 15:36

CIU atorgava, GISA executava, i Millet cobrava.

#27 No n'heu vist res, encara, 25/02/2011 - 14:42

Els P$OElerrouxistes son a totes les festes: Filesa, Gal, 23-F, Hotel Palau, Pretòria, Caixa Catalunya, Ciutat Vella, GISA.....i el que s'anirà descobrint!.

#26 Per la boca, mor el peix, 25/02/2011 - 14:40

LUIS (barcelona), LLADREGOTS? pot ser
Peró son els VOSTRES LLADREGOTS, els teus, que els socialistes només tenen una pàtria, que resulta que és la teva, ves per on.
Pregunta-li a la Chacón, quina és la seva pàtria.

#25 LUIS, barcelona, 25/02/2011 - 14:16

LLADREGOTS? pot ser
Peró son els NOSTRES LLADREGOTS

Y TOTA LA CULPA ES DE MADRID QUE ENS ROBA