Societat · 29 de Juny de 2012. 10:57h.

Detingut un etarra germà de l'autor de la massacre d'Hipercor

També Antonio Troitiño, autor de "més de 20 assassinats en diversos atemptats"

Detingut un etarra germà de l'autor de la massacre d'Hipercor

Troitiño, temps enrere

Interior ha informat que agents de les forces de seguretat britàniques CGI i de la Policia Metropolitana londinenca en col·laboració amb la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional han detingut a Londres, en un domicili del barri de Hounslow als dos membres d'ETA Antonio Troitiño Arranz i Ignacio Lerin Sanchez.

Aquests dos membres fugits de l'organització terrorista ETA engrossien la llista dels més buscats per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i estaven reclamats per l'Audiència Nacional. Antonio Troitiño Arranz nacional el 1957 a Tariego de Cerrato (Palència). "És responsable de més de 20 assassinats en diversos atemptats terroristes", es remarca. També es germà de Domingo Troitiño, empresonat per l'atemptat d'Hipercor.

Aquesta reclamat per una ordre europea de detenció dictada per l'Audiència Nacional, per pertinença a banda armada o organització terrorista de data 19 d'abril del 2011. Troitiño comença el seu camí dins d'ETA en els anys 80 formant part del comando Aizkora, autor de múltiples atemptats terroristes entre els anys 1982 i 1984 i dels assassinats de Lorenzo Mendizabal Ituarte a Irun i el del membre de la Guàrdia Civil Angel Zapatero Antolin. El 1985 s'integra en el Comando Madrid d'ETA, juntament amb Iñaki de Juana Chaos, actualment membre fugit d'ETA.

Interior recorda que "les accions d'aquest comando van ser especialment sagnants com el brutal atemptat perpetrat contra un autobús de la Guàrdia Civil a la plaça de la República Dominicana de Madrid en què van morir 12 guàrdies civils i van resultar ferides 51 persones entre membres de la Guàrdia Civil i ciutadans. Antonio Troitiño va ser qui accionà el dispositiu".

Ignacio Lerin, "Belea" nacional el 1973 a Pamplona (Navarra) està reclamat per una ordre europea de detenció dictada pel Jutjat Central múmero DOS de l'Audiència Nacional, per pertinença a banda armada i tinença d'explosius de data 7 de maig del 2007.

S'inicia a ETA l'any 2007 formant part del comando Urederra, prèviament havia estat detingut l'any 1991 per cometre accions de violència urbana. El 28 de març del 2007 és detingut el seu germà Joseba Lerin com a membre il·legal del comando Urederra i com a conseqüència d'això Ignacio Lerin fuig del seu domicili.

"Amb aquestes detencions, s'ha clavat un cop dur a ETA, ja que Antonio Troitiño era un referent per a l'organització terrorista i tenia connexió directa amb l'actual direcció de la banda terrorista ETA. La operació continua oberta", s'indica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat