Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2013. 08:23h.

Detinguts cinc presumptes gihadistes a Catalunya

Difonien material multimèdia amb discursos de Bin Laden, vídeos d'atemptats o instruccions per fer explosius

Detinguts cinc presumptes gihadistes a Catalunya

La identitat dels cinc detinguts

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un grup format per cinc persones de nacionalitat tunisiana que es dedicaven a divulgar material multimèdia amb contingut gihadista, a través de xarxes socials, segons han informat en un comunicat. Aquesta operació -veure fotogaleria- s'ha desenvolupat en els barris del Raval, Els Encants i la Mina.

La investigació, que es va iniciar a principis de 2012 a la província de Barcelona, va determinar que el material que utilitzaven per a la divulgació consistia en fotografies i vídeos que contenien imatges relatives a accions terroristes emparades per la "Gihad" global.

A més, feien comentaris a aquests continguts en què enaltien tant les accions terroristes com els seus autors. Moltes d'aquestes fotografies i vídeos han estat extretes i contenen enllaços que dirigeixen de manera directa o indirecta a pàgines web considerades com a "gihadistes" i vinculades o molt pròximes a l'organització terrorista internacional Al-Qaida.

Des que es té constància de la seva activitat, els detinguts han difós mitjançant aquesta pràctica més de 400 arxius (vídeos, fotografies i textos) de contingut gihadista. Els arxius difosos pel grup incloïen discursos de líders gihadistes com Osama Bin Laden o Al-Zarqawi, vídeos sobre atemptats, explicacions sobre la confecció d'explosius, exercicis d'entrenament de mujahidins, afusellaments i execucions sumàries.

A més, durant la investigació, s'ha pogut constatar com diversos dels membres d'aquest grup han anat patint un fort procés d'autoradicalització, que els ha portat a abraçar plenament les tesis del salafisme gihadista, una actitud que s'ha vist incrementada en l'últim mes arran d'un viatge realitzat per un d'ells a Tunísia.

Igualment, s'han fet tres entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts on s'ha confiscat divers material que s'està analitzant. L'operació, que continua oberta, s'està desenvolupant sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció, número 6, de l'Audiència Nacional.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#19 Burgas, Girona, 13/06/2013 - 08:18

Que triste debe estar Colom.

#18 palker, puesdeaqui, 13/06/2013 - 00:25

La policia Nacional? y ¿los mosos?, se puede saber que hace la policía mejor pagada del país?. Cada vez se asimilan mas a la policía de Euskadi. Pero... ¿no se enteran o no se quieren enterar? That´s the question.

#16 Amistats Perilloses, bcn, 12/06/2013 - 15:11


40.000 soldats MUSULMANS van formar part de les SS BÒSNIES i ALBANO-KOSOVARS durant la II Guerra Mundial.

Hitler era un gran admirador de l'Islam, aquí el veiem rebent amb honors de cap d'Estat a AL HUSSEINI, tiet d'Arafat i mufti de Jerusalem, el 1941:

http://www.youtube.com/watch?v=eVuIht_nzDU

#16.1 Xipolleig, Barcelona, 12/06/2013 - 18:43

I de fet, Franco va tenir molt bones relacions amb estats àrabs que es proposaven enfonsar els jueus al fons del mar.
Potser era per intentar acabar la feina que Adolf no va acabar.
Ja se sap, tots els integrismes tenen punts en comú

#16.2 pepe, andorra, 13/06/2013 - 01:55

pues si, las fotos de las waffen ss bosnias rezando todos con el uniforme, da miedo. I

#16.3 Jordi, Barcelona, 13/06/2013 - 08:36

Sin embargo, Xipo, Franco usó los resortes del Estado para salvar a cientos de miles de judíos de Europa....

#15 ECO-SOCIALISTA, CAT, 12/06/2013 - 15:08


I per què no detenen a malvats Jueus, eh?

els Jueus són tots malvats per naturalesa... aquí a Europa el gran nacional-Socialista ja els va eliminar, però encara queden a EEUU i Palestina!

VISCA LENIN!

VISCA AL.LÀ!

Catalunya serà Islàmica i Atea o no serà!

#15.1 ECO-PASTANAGA, Barcelona, 12/06/2013 - 18:50

El teu comentari és repugnant, fals i demostra l´esquizofrènia dels que s´autoodien.
Si fossis a Alemanya, ja estaries a la presò. Ets una autèntica desfeta humana

#15.2 pepe, andorra, 13/06/2013 - 23:05

A los malvados judíos no se les puede detener porque todos viajan con pasaporte norteamericano, nuestro gran aliado del otro lado del Atlántico.

#14 PJ, BCN, 12/06/2013 - 13:44

Reitero un cop mes les meves efusives fel·licitacions pels cossos de seguretat de l'Estat Espanyol, que son els veritables defensors de la citudania de Catalunya. SI aixó fos Kosovo, segurament gent com aquesta estaria al capdavant de les forces de seguretat, i que Deu ens ampari si això arriba!

#14.1 Xipolleig, Barcelona, 12/06/2013 - 18:47

Catalunya no és Kosovo, però Espanya és el més semblant a Sèrbia.
Hi ha un expresident espanyol que és un alumne avantatjat d'en Milosevic