Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2021. 13:44h.

Detinguts tres directius d'una fundació contra el càncer per estafar un milió d'euros

La presidenta, la secretària i un vocal de la Fundació CIBI

Detinguts tres directius d'una fundació contra el càncer per estafar un milió d'euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut la presidenta i dos membres de la direcció executiva de la Fundació CIBI, una entitat suposadament benèfica per a nens vulnerables amb càncer, acusats d'haver estafat prop d'un milió d'euros mitjançant el desviament de fons recaptats per l'entitat.

En una investigació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 20 de Barcelona, els Mossos han arrestat per estafa l'actual presidenta, la secretària i un dels vocals de la Fundació CIBI, tots tres membres de la mateixa família.

El suposat objectiu fundacional de l'entitat era ajudar els infants amb càncer i les seves famílies, així com donar suport als infants en situació d'exclusió social, però segons apunta la investigació policial, del més d'un milió d'euros recaptats només uns 4.000 haurien estat destinats a obra social.

La investigació s'inicia l'any 2017, moment en què diverses fundacions dedicades a l'ajuda a nens malalts de càncer posen en coneixement de la policia el funcionament presumptament anòmal de la Fundació CIBI. A partir d'aquestes primeres informacions rebudes, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Martí obre una investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona, amb la col·laboració del Protectorado de Fundaciones, del Ministerio de Cultura y Deportes.

L'activitat il·lícita de la fundació comença quan un clan familiar d'origen veneçolà constitueix la Fundació CIBI l'any 2017 i inicia una relació socio-comercial amb altres entitats del mateix sector. L'entitat tenia repartides unes 12.300 guardioles per recollir donatius en comerços col·laboradors arreu de l'Estat espanyol, amb els quals presumptament havien de portar a terme les campanyes de l'objecte fundacional.

Els investigadors han pogut determinar que des de 2017 fins a l'any 2020 la fundació hauria recaptat més d'un milió d'euros en donacions i aportacions dels quals només en van destinar uns 4.000 a obra social d'ajuda als infants malalts de càncer. Això representa només el 0,47% del total de les aportacions benèfiques rebudes.

La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona, així com la Fiscalia de Barcelona, ha decretat mesures cautelars sobre el patrimoni de la fundació i els principals investigats, ha bloquejat els comptes corrents i ha suspès cautelarment les activitats de la Fundació CIBI a través del Protectorado de Fundaciones, fins que es puguin valorar tots els indicis aportats pels investigadors. Després de passar a disposició judicial, la magistrada ha decretat llibertat amb fiança per a tots tres detinguts i prohibició de sortir de l'Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 luis, barcelona, 19/06/2021 - 16:21

Colgados por donde mas DUELE. no pagan lo suficiente