Publicitat
Societat · 30 de Juny de 2020. 17:58h.

Deu anys sense fer res

El Govern es compromet a enderrocar l'edifici Venus de la Mina després del toc del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó als veïns de l'edifici Venus, al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i ha ordenat al Consorci del barri de la Mina a impulsar el projecte d'expropiació i reallotjament dels veïns afectats després d'una dècada de "patent inactivitat" per part de les administracions. El TSJC considera que la passivitat de l'administració pel que fa a les demandes dels veïns respecte a la taxació dels seus habitatges i el seu reallotjament va vulnerar els seus drets.

El Tribunal ha dictaminat que el Consorci, format per la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament de Sant Adrià i l'Ajuntament de Barcelona està obligat a reactivar el projecte. El TSJC reconeix que la "inactivitat" del Consorci durant una dècada ha impedit executar el pla després que els veïns presentessin al·legacions disconformes amb la taxació dels seus pisos.

El Consorci, davant la negativa dels residents a abonar entre 30.000 i 40.000 euros per accedir a un nou habitatge, va optar per desestimar totes les al·legacions i es van paralitzar tots els tràmits.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, preguntada aquest dimarts per e-notícies sobre el paper de la Generalitat com a membre del Consorci en la sentència, s'ha limitat a apuntar que "sobre l'edifici Venus hi ha una ordre d'enderroc i, com no pot ser d'una altra manera, s'executarà".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat