Publicitat
Societat · 23 de Maig de 2020. 19:51h.

Deu dies de dol pels morts

Pedro Sánchez: “serà el més prolongat de la història de la democràcia”

Deu dies de dol pels morts

Pedro Sánchez (foto: La Moncloa)

El Govern espanyol aprovarà en el Consell de Ministres del pròxim dimarts 26 de maig un dol oficial de deu dies en memòria dels morts per la pandèmia de la Covid-19. El president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, ha destacat que es tracta del “més prolongat de la història de la democràcia” i que es declararà quan tot Espanya es trobi en fase 1 de desconfinament.

“Durant aquest temps onejaran a mig pal totes les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l'armada”, ha explicat. Sánchez ha manifestat que “volem mostrar tot el nostre reconeixement a les víctimes amb aquest dol oficial”. Posteriorment, ha afegit, se celebrarà “un gran acte d'homenatge oficial” i “altres commemoracions i memorials presidits pel Rei”.

“Els morts en aquesta pandèmia mereixen el nostre record, la nostra memòria perdurable però també mereixen un homenatge encara més gran: la nostra convivència i la nostra concòrdia”, ha ressaltat el president de Govern espanyol.

El director d'e-notícies va preguntar el passat 19 de maig a la portaveu de l'Executiu central, María Jesús Montero, sobre com pensaven “honrar” als morts, però no va especificar llavors quan es declararia un dol oficial o es celebraria un acte de record.

“Hi haurà un funeral d'estat pel conjunt de les víctimes del nostre país quan ens trobem en les condicions adequades, fer-ho amb calma, comptant amb tots, per retre homenatge a el conjunt de les persones mortes", va assegurar Montero.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu HUS TENIU QUE POSAR LA MASCARETA , PER ACABAR AMB EL ESTAT DE ALARMA RAPIDO ES UN FET , APARTE DELS DIAS DE DOL , CAL PENJAR EL CRESPÓ NEGRA LLAÇS NEGRA PER RECORDAR ELS MORTS ES LO M, 24/05/2020 - 20:57

No importa els DIAS DE LUTO La VERGONYA PER MI Esquels AJUNTAMENTS a Catalunya encara tenen penjen EL LLAÇS GROC . Cuan ara TOCA PENJAR EL LLAÇ NEGRA . Cal penjar mentres morin persones EL CRESPÓ NEGRE a tots ELS BALCONES DELS AJUNTAMENTS Tambe a la Generalitat i Ajuntament de Barcelona EN RECORD DELS MORTS DEL VIRUS CORONAVIRUS

#4 Roberto, Barcelona, 24/05/2020 - 17:21

¿Y cuántos días de duelo corresponden por haberte cargado españa ?

#3 Carlos, Tarragona, 24/05/2020 - 10:00

En lugar de tanto duelo teatrero, DIMISION !!! en bloque de todo este gobierno de inútiles por todo el dolor que nos han provocado.

#2 Barretina a rosca, Black hole, 24/05/2020 - 00:34

Lo que hay que decir es que se harán 100 de luto y entonces la peste lazi dirá que ellos harán 1714 días (o años) de luto y luego decir que se han equivocado y en vez de 100 días eran 10 días.

A los niños de la peste lazi hay que tratarlos como los niños que son.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/05/2020 - 23:13

Psicópata sinvergüenza, si tuvieras un mínimo de humanidad hubieras decretado luto desde el minuto 1, eso sí hubiera sido lo más prolongado de nuestra democracia. Ahora solo intentas blanquear tu imagen de desalmado, que lo eres.