Publicitat
Societat · 7 de Març de 2016. 17:09h.

Deu persones declararan per insultar els Mossos a Internet

La policia catalana va denunciar 23 perfils que havien publicat missatges alegrant-se de la mort d'agents

Deu persones declararan per insultar els Mossos a Internet

Piulades contra els mossos

Deu persones acudiran demà a la Ciutat de la Justícia per prestar declaració després d'haver fet presumptament comentaris vexatoris contra agents dels Mossos d'Esquadra a internet. Les deu persones estan encausades arran d'una denuncia presentada per la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC).

Els Mossos van denunciar 23 perfils d'internet que havien publicat missatges alegrant-se de la mort d'agents del cos policial. La Policia va al·legar que els missatges “presentaven les característiques d'un presumpte delicte d'apologia a la violència i injuries contra agents de l'autoritat”. La denúncia va ser admesa i van començar les investigacions que han acabat amb la identificació de les deu persones citades a declarar.

La Trisindical dels Mossos, formada pels sindicats CAT, SPC i SME, van celebrar la decisió judicial i van assegurar que vetllaran “per tal que els autors siguin condemnats amb la màxima pena aplicable”. Al mateix temps, van lamentar “que la investigació sobre tot aquest tipus d'actuacions tan greus i atemptatòries contra companys del cos no es realitzés per decisió de la pròpia Direcció General de Policia sinó únicament a instàncies de la querella presentada pels sindicats”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Excusatio, non petita, 07/03/2016 - 22:57

Me gustaría ver la misma diligencia cuando hay faltas graves y increpamientos por parte de los nacionalistas. Por nombrar uno, la familia de Balaguer. Está bien el corporativismo pero ante todo defensor de la ley. No para unos y para otros no. Dicho esto espero que esa diligencia próximas veces.

#2.1 poblesec, bcn, 08/03/2016 - 10:29

no es lo mismo que un familiar asesinado

#1 poblesec, bcn, 07/03/2016 - 21:12

Como allegado al mosso al que dedicaron los insultos Espero que los jueces cumplan con la ley