Societat · 25 de Novembre de 2016. 12:07h.

Diputats del Parlament es reuniran amb una associació de suport als presos d’ETA

El PPC anuncia que no hi assistirà

Diputats del Parlament es reuniran amb una associació de suport als presos d’ETA

Acte recent de Sare a favor dels presos d'ETA

Diputats del Parlament es reuniran amb representants de l'associació Sare, una plataforma de suport als presos d'ETA, que treballa per "restaurar els seus drets" i acabar amb la "dispersió" que, segons manifesten en el seu web, és una "venjança política". "La xarxa ciutadana Sare treballa en defensa dels drets humans de totes les persones, inclosos els drets de les persones preses, exiliades i deportades basques", exposa l'entitat en un comunicat recent.

Sare reclama "la fi de la política de dispersió imposada a les persones preses basques, acabar amb les situacions d'aïllament de les persones preses basques, la posada en llibertat de les persones preses basques greument malaltes i d'aquelles persones preses majors de 70 anys i els que han complert les 3/4 i 2/3 de la seva condemna ". També demana la "desactivació de les lleis i situacions de cadena perpètua i allargament de condemnes".

L'entitat va comunicar al president de la comissió de Justícia del Parlament, Germà Gordó, que visitaria la cambra catalana el pròxim 14 de desembre i li va demanar una reunió amb els membres de la comissió. La portaveu adjunta del grup parlamentari del PPC, Esperanza García, ha avançat que la seva formació no acudirà a la reunió, perquè "és totalment injustificable l'organització i promoció d'aquesta reunió per part de Junts pel Sí".

García ha manifestat que "en una comissió de justícia no és digne que comparegui algú que no la respecta, que insulta víctimes del terrorisme i que, per exemple, justifica la violència soferta pels agents a Alsasua, fa un mes". No obstant això, els populars sí asistirton a la Comissió de drets humans del Parlament que se celebra el 2 de juliol de 2015, que va servir perquè Sare expliqués la campanya contra la política penitenciària del PP en els Diputats catalanes.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Karhu, Bcn, 26/11/2016 - 11:21

Sres, no se les apoya como terroristas, no se dice que no cumplan sus condenas, si no que respeten sus derechos COMO PRESOS, hasta la U.E. se lo ha dicho

#13 Karhu, Bcn, 26/11/2016 - 11:21

Sres, no se les apoya como terroristas, no se dice que no cumplan sus condenas, si no que respeten sus derechos COMO PRESOS, hasta la U.E. se lo ha dicho

#12 Karhu, Bcn, 26/11/2016 - 11:06

Os recuerdo que igual que existe el derecho a la vivienda (jajajaja) los presos tienen sus derechos y a unos en particular se les NIEGAN y violan constantemente tal
Que europa ya aviso. Nadie dice que no paguen por lo que hi ieron, pero como toca.

#11 Pepon, Bcn, 26/11/2016 - 02:55

Lo próximo será invitar a los matones de Alsasua. Las instituciones catalanas por los suelos. Refugio de totalitarios manchados de sangre.

#10 Pepon, Bcn, 26/11/2016 - 02:53

Esta gente si quiere que los presos cumplan sus penas cerca de casa lo que tienen que hacer es pedir a ETA la entrega de todas sus armas.

#10.1 Karhu, Bcn, 26/11/2016 - 11:08

No, es que el estado cumpla sus leyes para presos, ellos ya estan pagando bajo la ley por sus actos. La UE ya ha avisado que eso es ilegal, ellos no pararan, espa?a ya ha pagado sanciones por ello.