Societat · 8 de Febrer de 2010. 08:53h.

Disset bombers van quedar atrapats

El cap del foc d'Horta de Sant Joan va arribar quan l'acorralament mortal ja s'havia produït

Els bombers de la unitat del Graf de Barcelona van gravar un vídeo que recull els moments en que van quedar atrapats durant l'incendi d'Horta de Sant Joan. Aquest vídeo ha estat publicat per La Vanguardia, i en el mateix es mostra el perill que van córrer els bombers en no tenir suport aeri.

També es demostra com tot i ser una trentena de bombers només disposaven de 10 mantes ignífugues. Els bombers van demanar igualment una descàrrega d'aigua que mai va arribar. El fet que en l'últim instant el vent cambiés va ser el que els hi va salvar la vida. Més tard, aquests bombers van acudir al rescat dels seus companys de Lleida, entre els quals hi havia els cinc morts.

D'altra banda, L'operatiu d'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan tenia un comandament amb més rang que el cap de guàrdia (D0), que hauria hagut d'estar a peu de foc, però aquest cap de Bombers tampoc va poder donar cap ordre , ja que quan es va assabentar del que passava -segons les seves pròpies declaracions davant els Mossos-l'acorralament mortal ja s'havia produït.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Mercè, Lleida, 08/02/2010 - 18:10

Segons el Saura com sempre tota la culpa serà de CiU i el Mas, ells pobrets no tenen cap responsabilitat. SAURA, BALTASAR US HAURÍA DE CAURE LA CARA DE VERGONYA, NO TENIU MORALITAT NI ÈTICA!

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 08/02/2010 - 13:05

Por la justicia que merecen las víctimas, luchemos por que esta comisión no sea un paripé como acostumbra pasar.
Siempre existe el riesgo de que, como con el 3%, imperen los acuerdos del tipo tu me tapas una cosa a mi y yo te tapo otra cosa a ti.

#1 lidia obiols serra, martorell, 08/02/2010 - 10:49

Fantàstic,espero i desitjo que la Comissió esbrini qui va tenir-ne la culpa,perquè amb 7 mesos i de moment, ja comencem a saber-ne la veritat,VERITAT, que se'ns ha AMAGAT fins ara i que le govern mai ha explicat.QUINA VERGONYA,SOU NEFASTOS