Societat · 11 de Març de 2011. 21:21h.

Doble tragèdia al Japó

Un terratrèmol de 8,9 graus i un tsunami provoquen centenars de morts

Les autoritats japoneses asseguren que hi ha almenys 310 morts i 350 desapareguts després dels efectes d'un terratrèmol de 8,9 graus i un tsunami posterior a la zona norest del país. La xifra de morts, però, podria superar el miler perquè hi ha centenars d'habitatges destruïts a Minamisoma, una de les zones més castigades. Tanmateix, el nombre de persones que no s'han pogut localitzar es xifra en unes 88.000.

Després del terratrèmol principal, a primera hora de la tarda del Japó, s'han sentit diverses rèpliques que superaven els 6 graus de l'escala de Richter, l'última de 6,7 a les quatre de la matinada al Japó, vuit del vespre a Catalunya. La major part de les víctimes comptabilitzades han mort ofegades pel tsunami, amb onades de fins a deu metres d'alçada, que ha entrat més de cinc quilòmetres terra endins a la zona de Sendai, una ciutat d'1,5 milions d'habitants.

Hi ha constància de dos trens d'alta velocitat desapareguts amb un nombre indeterminat de viatgers. El terratrèmol ha estat el més gran al Japó en els darrers 140 anys, i el cinquè més fort al món, segons els sismòlegs. L'alerta per tsunami ha estat activada a totes les costes del Pacífic, incloses les d'Austràlia i Sudamèrica.

Una imatge del tsunami posterior al terrratrèmol
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Miquel, Vic, 12/03/2011 - 14:16

Catalunya no té ni de bon tros la sismologia del Japó

#3 cristina, blanes, 12/03/2011 - 13:42

@ jpuigcercos
Mirant Japó, alguna reflexió serena i constructiva sobre la implantació de 3 noves centrals nuclears a l'Estat Espanyol com alguns demanen?

#2 Pel Aymami, Igualada la mes endeutada, 11/03/2011 - 22:18

Si aixo passa a Catalunya no quede res, nomes la moraneta i els politics de torn, be i algun que hagues marxat cap Andorra

#1 Montse, Barcelona, 11/03/2011 - 21:40

Terrible, no hi ha paraules.
Encara bo que el Japó està ben preparat per aquesta mena de situacions i això ha evitat que el nombre de víctimes no s'enlairi com en d'altres indrets. Esperem que el tsunami conseqüent no tingui gaire repercussions al Pacífic.
M'ha sobtat que no en parléssiu