Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2011. 15:55h.

Dol a la cuina catalana

El xef Santi Santamaria mor a Singapur als 53 anys

Dol a la cuina catalana

Santi Santamaria, en una imatge d'arxiu

El xef Santi Santamaria, propietari del restaurant de Sant Celoni El racó de Can Fabes, ha mort a Singapur d'un infart de miocardi després de perdre el coneixement. El cuiner es trobava al país asiàtic visitant un restaurant de la seva propietat i que regenta la seva filla.

El cuiner Santi Santamaria (Sant Celoni, Barcelona, 1957- Singapur, 2011) va obrir el restaurant de Sant Celoni Can Fabes juntament amb la seva dona l'any 1981, ara fa trenta anys i havia aconseguit una gran reputació que li va reportar tres estrelles Michelin.

Santamaria va ser el primer cuiner català que va aconseguir una estrella Michelin amb una cuina que va renovar la cuina tradicional del seu restaurant familiar. La tercera estrella la va aconseguir el 1994.

El 2006 va inaugurar el restaurant Evo, a l'Hotel Hesperia Tower de Barcelona, amb una estrella Michelin, i el 2007 va obrir el Terra, al Valdepalacios Hotel Gourmand. El 2009, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia. També era propietari del Sant Celoni, a Madrid, que té dues estrelles Michelin.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Marc Sabatés i Laporta, Barcelona Catalunya //*//, 17/02/2011 - 10:38

eps ! ! un respecte , una abraçada a la familia i amics , deia coses molt assenyades , el recordarem .

#14 carracuca, barcelona ESPAÑA, 16/02/2011 - 23:20

lo primero de todo, descanse en paz este buen cocinero y mejor persona y darle mi pésame a toda su familia. Pero, ¿que coj... tendrá que ver aquí eso de "lluitem per una catalunya deocrática" y otras chorradas que dicen algunos?. De verdad, los indepes y separatas ya no....

#13 xv1918, BCN, 16/02/2011 - 20:53

Descansi en pau.

#12 PARA JOANOT, vielha, 16/02/2011 - 19:52

pERO QUE INCULTO ERES. DE MOMENTO Y POR MUCHOS AÑOS CATALUÑA ES Y SERA ESPAÑA. Y NO HABLES MUCHO DE AFRICA QUE ARABES AQUI TENEMOS CADA DIA MAS, ASI QUE CUIDADIN CHAVALOTE

#11 Y eso de que no lo lamento..., vielha, 16/02/2011 - 19:50

me parece que es una opoinión tuya, quizas leer en castellano te cueste. Yo como soy bilingue puedo entender perfectamente tu catalan.
La`mento profundamente la muerte de uno de los mejores exponentes de la cocina catalana y en su conseuencia de la española.
Lee antes de hablar.