Societat · 13 d'Abril de 2017. 12:16h.

Dos adults moren pel bacteri de la meningitis B a Barcelona

Eren treballadors d’un centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual

Dos adults moren pel bacteri de la meningitis B a Barcelona

Imatge d'una vacuna (foto: Generalitat de Catalunya)

Dos treballadors del centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual del Districte de Sants Montjuïc han mort a causa de meningitis B, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Cap dels dos estava vacunat. Una vintena de persones del centre i del seu entorn ja estan rebent la profilaxi per evitar que desenvolupin la malaltia. L'ASPB ha informat que el brot s'hauria controlat a temps i no s'espera que se'n pugui detectar cap altre cas.

El primer afectat va ser un home de 39 anys que el passat 3 d'abril va presentar febre i dolor en la gola en engolir, i que va evolucionar cap a un xoc sèptic amb resultat de mort. El segon cas, és el d’una dona de 61 anys. Els primers símptomes es van detectar el 10 d'abril i s’ha confirmat aquest dimecres. La dona presentava cansament, febre i vòmits, i també va tenir una evolució cap a un xoc sèptic que li va causar la mort a les poques hores.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha explicat que la mort s'ha produït per la bactèria meningocòcica, encara que els afectats no havien desenvolupat la meningitis ni els havia afectat el sistema nerviós central.

1 Comentaris

Publicitat
#2 Escèptic, Bcn, 17/04/2017 - 23:39

Pobre gent, em sap molt de greu. EPD