Societat · 4 de Juny de 2012. 14:36h.

Dos milions d'euros de multa per esclavitzar xinesos a Badalona

Garcia Albiol afirma que "s’ha acabat el mirar cap a un altre cantó mentre s’estan explotant persones"

Dos milions d'euros de multa per esclavitzar xinesos a Badalona

Interior de l'edifici l’edifici Roma, al barri de Sant Roc

L’Ajuntament de Badalona imposarà multes per un import de 2 milions d'euros als diferents responsables de tenir esclavitzades 87 persones d’origen xinès a l’edifici Roma, al barri de Sant Roc. Les sancions recauran tant sobre els empresaris responsables dels diferents tallers que hi havia a l’edifici, com sobre els titulars d’espais que servien d’infrahabitatge i sobre el propietari de l’immoble.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que espera “que aquesta multa exemplar faci desistir a aquells que pretenen fer negoci mitjançant l’explotació de persones, l’infrahabitatge i els tallers il·legals”. “Volem enviar un missatge molt clar de que a Badalona s’ha acabat el mirar cap a un altre cantó mentre s’estan explotant persones, s’està actuant al marge de la legalitat i s’està practicant una competència deslleial en relació amb les empreses que compleixen amb tots els requisits que demana la normativa”, ha afegit.

La Guàrdia Urbana de Badalona i el Cos Nacional de Policia van identificar el passat 20 d’abril 87 persones d’origen asiàtic en un edifici industrial de 8 plantes, conegut com a Edifici Roma i situat al barri de Sant Roc, on es llogaven de manera il·legal infrahabitatges en condicions lamentables. A l’edifici, que va ser inspeccionat per agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, agents del Cos Nacional de Policia, tècnics d’Inspecció de Treball i diversos tècnics municipals, també es van trobar dos tallers de confecció tèxtil connectats amb habitacles a on els treballadors vivien en condicions infrahumanes.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Badalona va obrir diversos expedients administratius al propietari de l’edifici i als titulars dels contractes de lloguer dels locals per les infraccions urbanístiques, sanitàries i de seguretat detectades.

En total, es van obrir 20 expedients sancionadors als particulars i empreses d’activitats (tallers tèxtils), que suposen multes per un import de 160.000 euros. I també es van obrir 13 expedients sancionadors a la societat responsable de la finca, que han suposat multes per valor de 2 milions d'euros.

Les situacions trobades a l’edifici implicaven diversos casos d’infraccions molt greus de la llei d’habitatge, per ser promotor i responsable de la sobreocupació d’un habitatge, posant en risc la  seguretat de les persones; infraccions greus de la llei de prevenció i control ambiental de les activitats, per exercir l’activitat sense haver fet la comunicació pertinent a l’administració; i infraccions greus de la llei d’urbanisme per donar un ús no permès a un local.

Els tallers estaven connectats amb les habitacions

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 oscar muñoz, terrassa, 05/06/2012 - 10:45

em sembla a mi que per això no el volien d'alcalde, per que deixarà en evidència als demés.
a terrassa més albiol i menys navarro

#9 pepe, badalona, 05/06/2012 - 08:56

García Obiols sin complejos

#8 Xavier V, Barcelona, 05/06/2012 - 08:34

Sóc independentista i d'esquerres. Però afortunadament no sóc sectari, i en aquest cas no tinc cap problema en felicitar l'alcalde Albiol.

#7 Marc3, Barcelona, 04/06/2012 - 18:41

Cadascú mira a una altra banda quan vol. Aquests suposats esclaus ningú els obligava a estar allà, hi han anat de bon grat. El senyor Albiol cap a on mira quan li parlen de bankia?

#7.1 pepe, andorra, 04/06/2012 - 18:47

pues mirara a caja castila la mancha, a caixa de cataluña o a banca catalana, eso sin olvidar q a Mario Conde, por mucho menos, lo empuraron a base de bien. Y no entiendo bien q pinta un alcalde en esas cosas. Es como si le echaran la culpa a Trias del asunto del Palau, pero la demagogia es asi.

#6 Josep-Maria, Barcelona, 04/06/2012 - 18:17

En la seva primera legislatura, Aznar -més d'un cop- va "avançar" per l'esquerra els partits d'esquerra i de centre.
Ara, un decidit dirigent del PP (tant se val si cínic i aprofitat) deixa en evidència la permissivitat del tripartit i de CiU respecte a la deterioració de condicions laborals