Publicitat
Societat · 3 de Setembre de 2012. 21:20h.

Dos municipis d'Osona insten el Parlament a declarar la independència

Sant Pere de Torelló i Calldetenes es declaren "territori català lliure"

Dos municipis d'Osona insten el Parlament a declarar la independència

Jordi Fàbrega, en primer terme, en una foto d'arxiu

Sant Pere de Torelló (Osona) ha votat aquest dilluns al vespre una moció de Declaració d'Independència de Catalunya, en un ple extraordinari. L'alcalde de la localitat, el republicà Jordi Fàbrega, ha estat l'impulsor de la iniciativa, que ha convertit el seu municipi en el primer "territori català lliure". També ha fet el mateix el de Calldetenes, a la mateixa comarca.

"Per la present, ens adrecem al Parlament de Catalunya, en general, i a tots els seus grups parlamentaris, en particular, per tal que la cambra catalana assumeixi, de forma unilateral a totes els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d'un estat català lliure, independent, democràtic i social", ha indicat el consistori de Sant Pere en la seva declaració institucional.

Mentrestant, "la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional, a l'espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes", han aprovat en la moció.

L'Entesa per Sant Pere, adherida a ERC, té deu dels onze regidors al consistori. L'onzè és de Convergència i Unió (CiU), qui també ha votat a favor de la iniciativa.

Un cop aprovada la moció, l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló reclamará al Parlament que assumeixi de forma unilateral la sobirania de Catalunya en el termini màxim de dos mesos.

En la mateixa línia, la moció de Calldetenes ha estat aprovada amb nou vots favorables -CiU, ERC i CUP- i un en contra, el d'un regidor de la federació nacionalista. L'alcalde Marc Verdaguer, de CiU, havia deixat llibertat de vot als seus companys de partit.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#44 RUMO, Alicante, 17/09/2012 - 20:36

SE ESTÁN PASANDO DE LISTOS ALGUNOS CATALANES, SON ESPAÑOLES LES GUSTE O NO,
COMO SIEMPRE, ELLOS SIEMPRE ELLOS, QUIEREN SER NOTICIA.
ESPERO QUE EL TÍTERE DE PRESIDENTE QUE TENEMOS, LOS PONGA A TODOS FIRMES, Y DEJE LA SITUACIÓN BIEN CLARA.
HAY COSAS MAS IMPORTANTES QUE SU INDEPENDENCIA. ES VERGONZAOS

#43 Kropotkin, Vic, 05/09/2012 - 20:05

Pero todo esto no vale de nada. Tienen que empezar por:
- No pagar impuestos
- Romper su DNI y pasaporte
- Poner fronteras con aduaneros
- Expulsar a los que no acepten la independencia
- Rechazar el pago de pensiones por España

#42 francisco, la linea, 05/09/2012 - 10:20

soy español, andaluz y linense, y tengo mas ganas que se independice cataluña que todos los papa fritas juntos,pero por favor no vengais a andalucia nunca de vacaciones y los hijos de andaluces menos.no queremos ni vuestro dinero ni vuestra molesta presencia,soy muy sensible y tengo alergia a todos.

#42.1 angel, Sevilla (Andalucía), 06/09/2012 - 00:42

Hola zoi de Zevilla y no quiero zer Ejpañol, zoy Andalú 100x100 y quiero la independencia. Andalucía independiente, ¡ya!

#41 Gerard, Barna, 05/09/2012 - 00:49

Tenint en compte que ja existeix l'Associació de Municipis Independentistes ho trobo inncessari per redundant. Tampoc ho trobo massa pràctic. Sria més útil que s'oferís discretament com a municipi per entablar converses discretes sobre el nou estat sense els infiltrats de torn. No és cap broma.

#40 Genis, berga, 04/09/2012 - 15:07

Molt be companys independentistes!

Els escanyolistes i xarnegos m'estan salpicant amb la seva bilis