Publicitat
Societat · 1 d'Octubre de 2009. 13:53h.

Dos socis volen que Antifrau inspeccioni Òmnium

"L'advocat que ha muntat la Fundació del Palau també ha muntat la Fundació Òmnium"

Dos socis volen que Antifrau inspeccioni Òmnium

Jordi Porta, amb la ma a la cara, en una imatge d'arxiu

L'excandidat a la Presidència i Secretaria d'Òmnium Cultural, Josep C. Vergés, i l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Eduard Cardona, han adreçat una carta al president de l'entitat, Jordi Porta, on expressen la seva preocupació perquè no es repeteixin a Òmnium cultural les irregularitats registrades al Palau de la Música.

A la carta, publicada pel Diari de Girona, els socis admeten que "la nostra greu preocupació és que no passi a Òmnium Cultural exactament el mateix, amb una fundació creada per la mateixa persona que treu la propietat dels socis i cobra les subvencions". També recorden que ja van "avisar dels perills que representa aquesta separació de socis del control d'ingressos, despeses i la propietat".

Vergés i Cardona expliquen que l'advocat que ha muntat i participava en la Fundació del Palau de la Música també ha muntat i participa en la Fundació Òmnium, motiu pel qual demanen que "s'aparti de les seves funcions tant externes com internes a l'advocat fins que no s'hagi aclarit totes les seves responsabilitats".

També demanen a l'Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes la seva intervenció perquè inspeccionin els llibres d'Òmnium des de la seva creació el 1961, que es presentin els resultats de la inspecció pública davant dels socis de l'entitat i fer pública a la web d'Òmnium tota la comptabilitat de la Fundació des dels seus orígens.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Xavier, Sant Sadurni, 01/10/2009 - 20:40

Si Francesc (Terrassa), que ho investiguin. Però no justifiquis la corrupció aquí perque també es fa allà.

El que s'ha de fer és controlat tothom perque no hi fiquin la ma a diners que no són seus ... o presó !

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/10/2009 - 20:37

Si los de la Sindicatura de Cuentas inspeccionan al Omnium les aconsejo que
vayan con las narices bien tapadas.
Como en Hamlet, algo huele a podrido en esa institución con la que la familia Millet tiene mucho que ver.

#7 Pablito, Barcelona, 01/10/2009 - 19:45

Embolica que fa foort!!

#6 Francesc, Terrassa, 01/10/2009 - 16:26

I que inspeccionin de pas la Fundación Francisco Franco, la FAES, l\'Opus Dei i, posats a fer, qui va pagar els autocars de Falange cap a Arenys de Munt, que per sort, no crec que fossin gaire cars. Potser va ser la fundació Campalans) O Interior?

#5 mnbededed, Berga, 01/10/2009 - 16:07

Kropo, no comentes els 800 milions que l\'espanyol Millet va donar a l\'espanyolissim PP? No parles de l\'oasi castellà?. Mira que arribes a ser burru!