Societat · 17 de Març de 2017. 12:45h.

Dret a decidir llevat a la Model

Justícia pacta el tancament amb tots els sindicats excepte amb UGT, que exigeix un referèndum

Dret a decidir llevat a la Model

El conseller Mundó signa l'ordre de tancament de la Model

UGT ha carregat contra CCOO, CSIF i CATAC pel "frau" d'acord que aquests sindicats han tancat amb el Departament de Justícia sobre la reubicació dels treballadors de la presó de la Model i ha exigit un referèndum. El conseller Carles Mundó, per la seva banda, ja ha signat l'ordre de tancament.

El sindicat sosté que el pacte "humilia als treballadors" i estableix uns requisits que, segons la seva opinió, únicament beneficien a una petita part de la plantilla en perjudici de la resta. A més, considera que aquest acord dels tres sindicats amb el Govern "compromet greument" les futures negociacions per un nou acord general de condicions laborals.

El pacte, tancat el dijous després de més de dues setmanes de negociacions, inclou 17 punts sobre les condicions laborals d'aquests professionals que es reubicaran en els quatre centres penitenciaris de l'àrea metropolitana, garantint els llocs de treball de tots ells.

Preveu que els treballadors de més de 62 anys de la Model segueixin en presons de Barcelona -Trinitat Vella i Wad-ras-, i que tots els empleats amb plaça fixa mantinguin les seves condicions de treball actuals, com els horaris, permisos i vacances; els que hagin de traslladar-se a un centre fora de la ciutat seran compensats amb 282 euros.

Els criteris per a la reubicació dels professionals a altres centres de l'àrea metropolitana es basaran en l'antiguitat, l'experiència, la formació i la capacitat, i han d'establir les prioritats per ocupar les places disponibles a Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Joves.

UGT considera que les esmenes que CSIF i CATAC van presentar -i que CCOO acceptar- "empitjorava" encara més en alguns aspectes de la propostes del Govern, sobretot pel que fa als "barems que es faran servir per a la reubicació del personal" perquè "distorsionen d'una manera brutal el criteri d'antiguitat" que defensen des del seu sindicat .


Davant d'aquesta situació, UGT-Presons va elaborar un document recollint una sèrie de punts que consideren irrenunciables: "reduir al mínim la influència de la valoració de la formació en els barems", "recol·locar al personal interí de rehabilitació en un radi de 40 quilòmetres" i "garantir el manteniment de les retribucions anuals", entre altres.

UGT denuncia que "insòlitament, la resposta de CSIF, CATAC i CCOO ha estat que no estan disposats a acceptar cap de les propostes presentades" i recorda que "CSIF, CCOO i CATAC van obtenir en les últimes eleccions sindicals a la Model el 40,89% dels vots entre els tres sindicats, mentre que UGT va obtenir el 28,2% ".

4 Comentaris

Publicitat
#3 Gaderic, Barcelona, 17/03/2017 - 15:32

Els sociates de la UGT volen un referèndum? au vinga si l'únic que volen i saben és dinamitar el procés.

#2 Fuck logic, BCN, 17/03/2017 - 15:16

Consejos vendo y para mí no tengo.

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/03/2017 - 13:32

El titular es incomplet. Tampoc no es va respectar un "dret a decidir" al tema del Catalunya World, ni volian respectar el referendum de Tortosa pel monument, ni cap dret a Decidir per la Inmersió o les multes Llingüístiques. Al Vallés van fer una enquesta contra l'exercit i en pérdre-la la van

#1.1 Karhu, Bcn, 17/03/2017 - 17:03

Nomes Pp i c's estan en contra de la inmersio, un 30% dels votants efectius? No sumen per tirar endavant un referendum. En canvi a favor del referendum d'autodeterminacio legal hi ha uns quants mes i el vols impedir. Logic not foud.