Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2010. 08:11h.

Drogues a les papereres

Els traficants de carrer oculten la mercaderia en contenidors i embornals per evitar ser enxampats

Les xarxes de traficants que distribueixen drogues al detall pels principals nuclis turístics de Catalunya estan donant uns usos a les papereres, els contenidors d’escombraries, els embornals dels carrers i el clavegueram que els serveis municipals no havien previst quan van instal·lar tots aquests equipaments. I és que els venedors d’estupefaents fan servir a diari tota aquesta infraestructura per emmagatzemar substàncies il·legals.

D’aquesta manera s’asseguren que, en cas que els escorcolli la policia, no els enxampi amb cap mercaderia comprometedora a sobre. No obstant això, tant els Mossos d’Esquadra com els agents de diferents cossos de seguretat locals coneixen aquest sistema, el qual, de vegades, comporta igualment problemes als narcotraficants.

Així, per exemple, el darrer cap de setmana, un grup de cinc amics italians de visita a Barcelona va aconseguir endur-se una petita bossa amb haixix i cocaïna ja preparats per a la venda que un jove havia ocultat de matinada en una paperera en un carrer del barri Gòtic de Barcelona. Malgrat que el noi que havia amagat les drogues, d’origen pakistanès i poc més de vint anys, va descobrir els lladres quan marxaven corrent i va arribar a forcejar amb ells, la batussa es va desfer quan els participants van veure que s’hi acostava una patrulla de la Guàrdia Urbana.

Segons expliquen alguns agents destinats a tasques de seguretat ciutadana, resulta complicat acabar amb aquesta pràctica perquè els delinqüents estan ben organitzats i s’avisen quan intueixen que hi ha perill. A més, el nombre de contenidors, embornals i tapes de claveguera dificulta la labor policial.

En realitat, tal com afegeix un mosso veterà, fa temps que molts venedors ambulants de la Costa Brava i la Costa Daurada segueixen un mètode semblant. Com passa també a la platja de la Barceloneta i altres zones similars, la sorra funciona com a aliada dels infractors, els quals prefereixen treballar de nit que de dia.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat