Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2010. 09:03h.

Dubten d'estudiar a Barcelona pel català

Una carta al New York Times busca consell per decidir quina ciutat triar

Dubten d'estudiar a Barcelona pel català

Una vista de Barcelona

Una carta de Carolyn Fanning publicada al New York Times i recollida i replicada pel Col·lectiu Emma explica que "estic intentant decidir on estudiar a l'estranger per al semestre d'hivern de 2011". La noia indica que les candidates són "cinc ciutats a Espanya: Barcelona, València, Alacant, Sevilla i Granada".

"Tots els programes són relativament similars, pel que en aquest moment estic tractant de prendre la decisió basada en el clima, la cultura. El meu espanyol és bastant bo, però em preocupa que el català a Barcelona, podria ser un problema. Quina ciutat li recomanaria a una jove de 20 anys d'edat, estudiant universitari? ", pregunta.

En la resposta, el diari li recorda que Barcelona compta "amb un clima excel·lent, fàcil accés a les històriques ciutats de Girona i Tarragona i els Pirineus, així com la seva sorprenent arquitectura, cuina notable i una vida nocturna hedonista. De les cinc ciutats, és més proper a la resta d'Europa, i només una o dues hores de vol al nord d'Àfrica ". El diari li aconsella que no es preocupi per la llengua ja que "es tracta d'una metròpoli bilingüe, amb rètols del carrer, els diaris i programes de televisió en català i espanyol".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#95 Xavi, Barcelona, 17/02/2010 - 14:45

És evident que no dominar el català no li suposarà un problema per viure a Barcelona. En tot cas, el defecte que li veig al NY Times és no previndre-la que el problema el pot trobar a la Universitat on vagi a fer la seva estada. Això és força corrent.

#94 bmjvalles, Terrassa, 17/02/2010 - 11:43

És demencial, hi ha un autèntic interès en fer desaparèixer el català, resulta que el català fa nosa a l'universitat, al cine, al carrer, ...., sempre el mateix, hem de canviar de llengua pels que venen de fora.

#93 Pau Casals, Girona, 17/02/2010 - 10:17

No discuteixo que el castellà sigui moooooolt important, I què ? Renuncien els danesos a la seva llengua ? Els eslovens ? Els finlandesos ?... Si tinguessim estat propi ens estalviariem aquestes discusions. Català, única llengua oficial a Catalunya.

#92 Bernat, Barcelona Neta, 17/02/2010 - 09:28

Vés a València que allí s'aplica un perfecte bilingüisme que et serà de fàcil comprensió, el castellà-español, español-castellà. La llengua vernacle se l'han carregat les pistoles, els canons, els espermatozoides, i les dictadures, t'agradarà!

#91 Bernat, Barcelona Neta, 17/02/2010 - 09:13

No cal que vinguis a Catalunya amb un bon nivell d'español, perquè tant sols surtis al carrer, t'atacarem, et violarem i després et rostirem amb patates, als castellanoparlants ja saben de bona tinta que ens menjem els seus fills a l'escola. No vinguis