Publicitat
Societat · 19 d'Octubre de 2020. 20:56h.

Dubtes sobre la integració de musulmans a França

Detingut un imam i dissolt el Col·lectiu contra la Islamofòbia

Dubtes sobre la integració de musulmans a França

L'imam detingut

Milers de francesos s'han concentrat aquest diumenge, a París i altres ciutats, en homenatge al professor decapitat divendres a Conflans-Sainte-Honorine (França), Samuel Paty. El professor va mostrar a classe dues caricatures de Mahoma per parlar de llibertat d'expressió i del cas Charlie Hebdo als seus alumnes.

Ara hi ha onze persones detingudes en relació amb les amenaces rebudes per Samuel Paty i per la seva relació amb el seu assassí. Entre ells hi ha el pare d'una alumna de Paty que havia publicat dos vídeos en xarxes socials criticant el docent i donant-ne dades personals.

També s'investiga el paper que en el linxament contra el professor ha tingut Abdelhakim Sefraoui, conegut pels serveis de seguretat per encapçalar diverses campanyes antisemites i per criticar als mitjans els imams més moderats. Sefriou és membre del Consell dels Imams de França i és una de les persones detingudes.

Sefraoui va anar amb el pare ara detingut a exigir a la direcció de l'institut Bois d'Aulne que expulsés el professor Paty per mostrar les caricatures de Mahoma a classe.

El ministre d'el Interior francès, Gérald Darmanin, també ha anunciat la propera prohibició i dissolució de tres associacions integristes: el Col·lectiu contra la islamofòbia (CCI), Els Musulmans (LM) i BarakaCity, una organització no governamental impregnada d'islam comunitarista.

Els serveis d'intel·ligència francesos estimen que aquestes tres associacions, ben conegudes, des de fa anys, van contribuir a difondre missatges que poden interpretar com una fàtua, directament o indirecta.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 joan, manresa, 20/10/2020 - 12:19

Desde "Collmin",obrim la mini-tertúlia..---Sa de se cap de suro, per no entendre las seves postures...,i no enganyen a ningú..,be, sí..,a quatre bonistes...,envoltats de cabòries que no van mes enllà de donar per el.., sac ,a la resta del poble. Aquesta genteta musulmana u tenen clar. Guerra a Occident i mort als infidels .Es la seva expansió

#6 Purria lazi, Mollerussa, 20/10/2020 - 12:15

No os preocupéis que nuestros gurús y estadistas lazis de fama internacional convencerán a estos mahometamos que tan alegremente han estado trayendo de las bondades del fuet, de la butifarra y la ratafía. Al tiempo.
Juas juas

#5 Joan , Bcn , 20/10/2020 - 10:04

menys Xiringuitos I mes lleis Viva Franca bressol de la democracia

#4 Ramon, BCN, 20/10/2020 - 09:36

Aquí tenemos cada vez más.... y un viejo refrán verídico dice, "Cuando las barbas de tu vecino veas pelar, pon las tuyas a remojar"

#3 Terra d'acollida, Barna, 19/10/2020 - 23:49

Tenen dubte sobre l'integració?, doncs ja cal ser ruc per no adonar-se que l'integració no és ni de lluny l'objectiu d'aquesta gent.