Publicitat
Societat · 5 de Juliol de 2012. 13:59h.

Dues detingudes per infiltracions il·legals de Botox i silicona líquida

Regentaven un centre d’estètica al carrer de Muntaner sense tenir l'autorització pertinent

Dues detingudes per infiltracions il·legals de Botox i silicona líquida

Material decomissat pels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut la gerent i la treballadora d’una clínica d’estètica, ubicada al districte de Sarrià-Sant Gervasi, com a presumptes autores de delictes d’intrusisme professional, contra la salut pública i de lesions.

Les detencions van tenir lloc el passat 2 de juliol quan, en col·laboració d’inspectors del departament de Salut, es va dur a terme una inspecció i escorcoll en aquest centre on presumptament es realitzaven tractaments il·legals amb silicona líquida i botox. Aquell dia, la clínica celebrava una jornada massiva de tractaments amb botox, el que anomenaven Botox day, amb descomptes publicitats a Internet i al Facebook, amb l’objectiu de captar un gran nombre de clientes.

La investigació es va iniciar a mitjans de mes de juny quan el departament de Salut va traslladar un informe als Mossos d’Esquadra en relació a diverses denúncies rebudes de la Societat Espanyola de Medicina Estètica. Aquestes denúncies alertaven que una dona, que no era metge, estaria realitzant tractaments amb botox en domicilis i en perruqueries del Vallès. També es feia referència que estaria fent infiltracions il·legals amb silicona líquida.

Les investigacions policials van permetre determinar l’existència d’aquests tractaments domiciliaris amb botox però, a més, van descobrir que la persona denunciada regentava un centre d’estètica, ubicat al carrer de Muntaner de Barcelona, que no estava autoritzat com a centre sanitari.

Així mateix, els investigadors han pogut determinar que en aquest centre i en visites a domicilis i en perruqueries es feien tractaments d’augment de llavis utilitzant silicona líquida quan les pacients estaven convençudes que els estaven administrant àcid hialurònic.

Durant l’escorcoll, els agents van intervenir gran quantitat de medicaments il·legals, així com diversos vials de Silicona Líquida (tan buits com plens) sense cap etiqueta ni referència al contingut.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, bcn, 05/07/2012 - 15:54

Es el centre que va la Camacho?
ja pot corre, vigili que no li caigui la cara, ja,ja,ja

#1.2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 06/07/2012 - 08:27

Era de sospitar que és una infiltrada.