Publicitat
Societat · 16 d'Abril de 2013. 09:41h.

Dues hores per arribar a l’aeroport

Anar a la T1 amb transport públic és una cursa d'obstacles

Dues hores per arribar a l’aeroport

Embarcant a l'avió

Un executiu surt d’una oficina prop de la plaça de Francesc Macià, centre de negocis de Barcelona. El seu vol surt al cap de dues hores i mitja i pensa que com que té temps es pot estalviar un taxi que hauria de pagar del seu pressupost per a despeses. Quina imatge s’endurà de la capital de Catalunya quan arribi al seu país? La simulació la vam fer dijous 4 d’abril, i aquest n’és el resultat:

El nostre executiu surt de l’oficina, a Travessera de Gràcia amb Santaló, a les 18:20. Camina fins a la plaça de Francesc Macià i s’espera a la parada d’autobús. El 27 i el 32 passen per l’Estació de Sants, així que anar amb tren sembla la millor opció. Un sistema d’informació per pantalla l'informa que encara queden 4 minuts per a que passi el 32. Agafa el bus a les 18:33 i a l’interior, una pantalla també informa de les parades.

L’autobús arriba a l’Estació de Sants a les 18:41. En entrar, el nostre executiu s’assabenta que el tren cap a l’aeroport acaba de sortir a les 18:39 i que només en passa un cada mitja hora. S’haurà d’esperar, doncs. L’estació li sembla poc interessant i torna a sortir. A fora, desenes de persones fumen mentre esperen el seu tren. Com que és dijous, hi ha una fira de productes catalans i hi fa una ullada: Fuets, pastissos... La fireta té un aire decadent sobre l’asfalt brut de la Plaça dels Països Catalans.

S’apropa l’hora de baixar a l’andana, el tren a l’Aeroport s’ha retardat tres minuts i sortirà a les 19:12. En baixar a l'àrea de vies (encara sort que ara està pintada de blanc, abans era de pel·lícula de por) comprova amb satisfacció que hi ha cobertura 3G. Malauradament, la cobertura es perd tan bon punt el tren enfila el túnel per sortir de l’estació. Per sort, una banda de músics acompanya el paisatge de l’Hospitalet, Bellvitge i El Prat. Els turistes acabaran donant alguna moneda, els locals fan cara de pomes agres.

A les 19:31, el tren de Rodalies arriba a l’estació de l’Aeroport. La sorpresa és que encara no és a cap terminal, tot i que uns cartells ben grans indiquen el camí a seguir cap a la T2 i la T1. Contràriament al que va anunciar el gestor de l’aeroport Aena fa uns dies, no hi ha un autobús des de l’estació de Renfe fins a la T1. Cal travessar l’antiga passarel·la vermella que creua els aparcaments a l’aire lliure fins a la porta de la T2, i allà agafar l’autobús d’Aena. El nostre executiu, que ja s’està posant nerviós, agafa el bus d’Aena a les 19:34 sense que enlloc s’indiqui quant de temps trigarà a arribar a la terminal.

Després de passar pels polígons mig buits del que havia de ser una puixant indústria aeronàutica catalana, a les 19:44 el bus ja enfila la rampa de l’entrada al complex de la Terminal 1. El nostre executiu entra esbufegant i fa el check-in a última hora. A les 20:06, després dels controls de seguretat i de creuar encara més obres (estan renovant totes les botigues de l’àrea central de la T1) el nostre executiu entra a l’avió i pensa que la propera vegada anirà en taxi.

Ha trigat una hora i quaranta-cinc minuts.

Esperant l'autobús

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#16 Avi, Barcelona, 19/04/2013 - 03:29

Tonterías! Se coge uno el Aerobus, que sale cada 5-10min y se llega estupendamente, vale no es transporte publico, es privado. Y en ese aspecto es nefasto la infraestructura publica... a votar a otro la proxima vez!!!

#15 Lo Roig, Barcelona, 17/04/2013 - 11:18

Rius, mira que t'avorreixes! Tens el 46 que desde Pl. Espanya et deixa a la T1 sense fer la meitat de transbords

#14 Pep, 08018BCN, 16/04/2013 - 21:48

I anar en tren a l'aeroport és jugar-se'la perque les vies estàn en molt mal estat a Bellvitge i el viaducte de la Torrassa....ai si passa alguna desgràcia. Penseu que les vies no s'han renovat desde l'any 1975 quan es va inaugurar el servei. Millor suprimir aquesta línia o muntanya/ruleta russa.

#13 JOSEP , CARDEDEU VALLES ORIENTAL , 16/04/2013 - 18:45

AIXO ES UNA VERGONYA Ja tindrien que tenir EL METRO I AVE a la T--1 al Aeroport del Prat de Barcelona i aixo te tanta culpa el Govern Espanyol com el Govern Català . UNA VERGONYA PER CATALUNYA Aixo fa perdre turistes i negosis

#12 Mariona, Rubi, 16/04/2013 - 17:58

No hi estic d'acord amb els comentaris que fan
contra aquest executiu. Tinc un familiar que treballa
a la T1 i des que va decidir anar amb transport
públic a causa de l'encariment de la gasolina,
el que amb el cotxe ho feia amb mitja hora, amb
transport públic ho fa amb hora i mitja !!!!