Publicitat
Societat · 21 d'Agost de 2020. 19:25h.

Dues xarxes d'immigració irregular feien servir ONGs

Per passar immigrants il·legals d'Espanya a França

Dues xarxes d'immigració irregular feien servir ONGs

Operació policia contra dues xarxes de tràfic d'immigrants (foto: Policia)

La Policia Nacional han desmantellat dues organitzacions establertes a Bilbao i Vitòria dedicades presumptament al tràfic d'immigrants il·legals entre Espanya i França fent servir ONGs. En total, hi ha quinze persones detingudes a Bilbao, Vitòria, Madrid, Irun i Lleida acusades dels delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers, segons informa la Policia.

Els dos líders ja han ingressat a la presó i els agents han realitzat registres en dos domicilis de Vitòria on han intervingut 3.000 euros, un vehicle, 24 telèfons mòbils, material informàtic i diversa documentació.

Els investigadors asseguren que les dues xarxes es dedicaven a facilitar “el pas a França de diversos centenars d'immigrants irregulars generant grans beneficis”. Aquests migrants arribaven en pastera a diferents punts de les costes espanyoles i eren derivats a diferents ONG, on “les xarxes els captaven amb la promesa de traslladar-se des d'Espanya a França a canvi de quantitats properes als 200 euros”. Alguns també eren captats davant de sortir del Marroc.

Les dues xarxes criminals tenien diversos itineraris per desplaçar a aquests immigrants des de les ciutats en què estaven acollits fins a Irun, passant per Madrid, Bilbao, Vitòria i Sant Sebastià, on “comptaven amb col·laboradors que rebien a aquestes persones i els facilitaven bitllets de tren i autobús per continuar el seu viatge fins a la ciutat guipuscoana”.

Des d'Irun, les organitzacions facilitaven immediatament el pas dels immigrants a territori francès si les condicions eren les adequades. En cas contrari, eren conduïts a la seu d'una ONG on esperaven el moment oportú.

Per creuar la frontera, les xarxes utilitzaven diferents mètodes: traslladar-los en vehicle des d'Irun fins a la localitat francesa de Baiona, o bé, utilitzar línies d'autobusos regulars en franges horàries molt determinades. En tots dos casos els immigrants acudien a una ONG de Baiona o a un centre d'acollida on esperaven fins a rebre els bitllets per continuar fins a la seva destinació final a França.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 22/08/2020 - 09:31

Las ONGs están descontroladas. Mucho trapicheo. A todos los niveles . La inmigración es un negocio.

#3 Ramon, BCN, 22/08/2020 - 09:12

Esto siempre lo sospeché....muchas de que van a vivir? Claro que después pagan justos por pecadores, muchas veces se me acercan por la calle para darme la charla y ver si me hago socio, pero desconfío por este tipo de cosas...lo siento, pero no!!

#2 Daniel, Tokio, Texas, 22/08/2020 - 01:36

Hay muuuuchas ONG´s colaborando y propiciando la inmigración ilegal. Varias de ellas reciben subvenciones como Open Arms. Toda esa gente debería ir a la cárcel tanto o más tiempo que los golpistas, porque están atentando contra el país entero.

#1 Twomen, Tabarnia, 21/08/2020 - 22:32

Y el nombre de las ONG's? Hace poco la policía desarticuló otra organización criminal con ONG por medio y se ocultó el nombre. Será que todas dependen del mismo partido?