Publicitat
Societat · 15 de Gener de 2010. 18:08h.

Duran: "Hi ha municipis saturats d'immigració"

Recorda que ell ja va dir que “aquí no hi cap tothom”

Duran: "Hi ha municipis saturats d'immigració"

Dones musulmanes als carrers de Vic

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, es refereix a la carta setmanal que publica en el seu blog a la polèmica sobre el empadronament d'inmigrants a Vic, i afirma que "hi ha municipis saturats d’immigració"

"El més curiós de tot", diu, "és que membres del Govern de l’Estat, com els ministres de Justícia, de Treball o la pròpia vicepresidenta del Govern [espanyol], han fet declaracions sobre una decisió que encara no existeix i que no té forma jurídica".

Duran es pregunta: "Algú pot discutir que s’exigeixi la documentació en vigor per tal de poder-se empadronar als ajuntaments o que es pugui verificar la documentació presentada amb aquest motiu?".

I respon: "Si la nova llei d’estrangeria expressa que per estar legalment a Espanya es necessita un passaport visat, que si no es té s’hi està il·legalment i que, per tant, procedeix l’expulsió, ¿els ajuntaments incompleixen la llei en exigir el mateix que la llei d’estrangeria demana?".

"Fins i tot", continua, "anant més enllà encara, un ajuntament pot conèixer una il·legalitat i no denunciar-la? Caldrà preguntar al Govern [espanyol] si considera, en contra del que diu la llei que acaba d’aprovar-se, que cal donar cobertura legal des dels ajuntaments a les persones que no tinguin passaport amb el visat corresponent. Les declaracions que han fet els seus membres sembla que així ho indiquen".

També afirma que "l’alcalde de Vic ha rebut tota mena de crítiques, sobretot per part d’ICV i d’entitats o ONG. Li ha passat una cosa semblant al que em va succeir a mi ara fa dos anys, quan en un cartell electoral vaig reproduir una frase que havia utilitzat en moltes ocasions: 'Aquí no hi cap tothom'”.

"Ni llavors ni ara", indica, "entenc determinades reaccions. És molt fàcil criticar des de la llunyania el problema, però hi ha municipis saturats d’immigració que tenen la necessitat d’actuar, de fer-ho a favor dels autòctons i dels immigrants legalment instal·lats en el nostre país i en les seves poblacions".

Afirma que "si no ho fessin, el pas a la xenofòbia està servit per plataformes que fan només d’aquest motiu una raó per existir. Tal vegada hem oblidat el fenomen de Le Pen a França? El que sí que veig és que les esquerres ignoren que si Le Pen va arribar on va arribar, ho va fer molt més amb els vots de l’esquerra que no pas amb els de la dreta francesa".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ufrasico, Villena, 17/01/2010 - 15:42

Lo tenéis jodido, ya, a estas alturas, separatistas. Dentro de veinte años, como mucho, se os va a obligar, por la Sharía, a aprender árabe, y los cojones de Mahoma, en alabastro, sustituirán a la Moreneta', en lo que será la mezquita de Monserr

#5 Jordi Tallaferro, Barcelona, 16/01/2010 - 21:58

Siguem caritatius i solidaris. Però no aceptem els falsos victimismes i fraus, l'exportació de diners sense pagar impostos, l'abús en l'ús de prestacions socials, la indiferència envers loi català i la incomunicació lingüìstica de la dona magrebì

#4 josepxicot, barcelona, 16/01/2010 - 20:16

Aquests de CiU veuen que poden arribar
a gobernar altre cop a casa nostra,qué
feien quan gobernaven?aceptar el que ve
nia de Madrid,ara com PxC trapitja fort tot
ès dir contra l´emmigració.Veuen la llum.
Alabat sigui rl Senyor.Fer pinya amb PxC.

#3 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 16/01/2010 - 00:28

Lo que fué la zona roja de Marsella, es ahora el granero de Le Pen. Ojo con la demagogia, que la xenofóbia prende pronto entre los que se sienten discriminados ante los extranjeros, pues pierden los servicios sociales y subvenciones que pasan a ellos.

#2 Santiago, Barcelona, 15/01/2010 - 21:52

Vamos Silvestre, ahora no le pidas resultados al señor Duran. Su partido no gobierna. Quien tiene la sartén por el mango, y quién ha fomentado el CACHONDEO DE LA INMIGRACIÓN es el Partido Socialista Obrero Español, el PSOE.