Publicitat
Societat · 19 de Maig de 2021. 16:58h.

Ecologistes acusen Esquerra d'incomplir "promeses"

Recorden que Aragonès es va comprometre a recuperar Medi Ambient i rebutgen que Teresa Jordà assumeixi les competències

Ecologistes acusen Esquerra d'incomplir "promeses"

Ecologistes de Catalunya ha acusat ERC d'incomplir "promeses" per no haver recuperat la conselleria de Medi Ambient, desapareguda el 2010, i que s'integri en un departament més gran, compartint estructura amb Agricultura. A més, rebutgen que Teresa Jordà es quedi amb aquestes competències perquè, segons ells, és la consellera que "més s'ha significat per la seva creuada en contra d'aquestes polítiques de conservació de la biodiversitat".

Més d'una dotzena d'entitats ecologistes signen un comunicat conjunt per denunciar "l'incompliment en algunes de les promeses que des d'ERC s'havien fet respecte a les polítiques ambientals del nou Govern". En aquest sentit, recorden que "fa unes setmanes" Pere Aragonès va anunciar que "el nou govern recuperaria el desaparegut departament de Medi Ambient".

"Ara, que es presenta la nova estructura del Govern, resulta que no es recupera aquest departament i les seves competències s'integren en un nou departament, més gran, compartint estructura amb el Departament d'Agricultura. És el que anomenen Departament d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació" lamenten, i critiquen que les competències recaiguin en un Departament que "ha fet mans i mànigues per intentar neutralitzar i fer fracassar les polítiques a favor de conservació dels espais naturals i de la biodiversitat".

Ecologistes de Catalunya rebutja que la conselleria d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació estigui en mans de Teresa Jordà perquè, segons exposen, "ha criticat les polítiques de conservació de la Natura, afirmant que són les causants dels incendis forestals". "La consellera Jordà ha criticat públicament que informes sobre biodiversitat puguin posar condicions a la gestió forestal, tot defensant que la presència d'espècies protegides no poden ser motiu per deixar de tallar un bosc i demanant l'incompliment de les lleis de protecció de la biodiversitat", sentenciaen, i posen de manifest que des d'Agricultura "s'ha fet pressió política en contra de la creació de l'Agència de la Natura de Catalunya i en contra d'altres iniciatives a favor de la preservació del medi natural de Catalunya, com el Pla de Protecció de l'Alta Garrotxa".

Les entitats ecologistes afirmen que "la necessitat de recuperar el Departament de Medi Ambient amb competències plenes i el perill que el Departament d'Agricultura tingui accés a les competències en biodiversitat han estat temes debatuts per part d'Ecologistes de Catalunya amb el mateix senyor Pere Aragonès i amb altres responsables d'ERC". "En tots els casos des d'ERC es va admetre que eren coneixedors d'aquesta situació i es va assegurar, per activa i per passiva, que això no passaria i que el departament de Medi Ambient (Departament d'Acció Climàtica) seria recuperat i que aquest tindria competències plenes, incloses les de biodiversitat i que un conseller de Medi Ambient formaria part del Consell Executiu", remarquen.

Finalment, consideren que "és molt greu que ara, tant el senyor Pere Aragonès com d'altres responsables d'ERC, faltin al seu compromís de recuperar el Departament de Medi Ambient i, per si això no fos poc, agreugin la situació oferint al departament d'Agricultura el control de les competències en biodiversitat". "Novament els polítics sembla que han faltat al seu compromís i a la seva paraula" i reclamen a Pere Aragonès que "rectifiqui i que faci realitat la promesa de recuperar del Departament de Medi Ambient".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 bejota, bcn, 21/05/2021 - 16:56

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO A CARGO DEL MATRIARCAD

#3 bejota, bcn, 21/05/2021 - 11:32

ELS NEN SON DEL MARROC I PALAN ARAB O FRANCES. DE TRACTAR-SE DE LATINS ,NO ACEPTARIAN CAP PEL FET DE PARLAR CASTELLÁ.RECORDI L'ATENTAT DE LES RAMBLES PER SI DE CAS. COLOM ELS PORTA DEL MARROC PER EVITAR ALS LATINOAMERICANS DE PARLA CASTELLANA NO FA TANT.

#2 Maria, Vic, 19/05/2021 - 21:53

Çesquerra incompleix la promesa.... no se on es la
Notocia....

#1 Marcial Heredia, una de caracoles, 19/05/2021 - 21:28

Denles la consellería, se la han ganado. Su adoracion al santo pino va unida a su independentismo de raza, el pino y la terra conjugan como el grito de la gralla con la inmersión, por eso es tan necesaria una consellería en la que comulgue esa buena gente con tan buenas intenciones.