Societat · 28 d'Abril de 2011. 15:59h.

Ecologistes contra les batudes de senglars

L'associació LIBERA! considera que es tracta "d'un sistema cruel"

Ecologistes contra les batudes de senglars

Imatge d'un cartell anunciant una batuda

El passat 16 d’abril va tenir lloc a Sabadell una batuda de porcs senglars autoritzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, i sol·licitada per un veterinari i investigador universitari.  L’Associació Animalista LIBERA! considera que es tracta "d’un sistema cruel i irrespectuós amb els animals, la caça és un mètode ineficaç per al control de la població de senglars".

També proposen "alternatives respectuoses amb la vida dels animals i eficients per a mantenir un nombre controlat d’exemplars". Un grup d’uns 40 caçadors van acabar amb la vida de dos porcs senglars en una batuda organitzada a Sabadell el passat dissabte 16 d’abril, dins l’àrea compresa entre Ca n'Ustrell, Ca n'Argelaguet, Can Deu i el torrent de Ribatallada.

Aquesta dada, segons LIBERA!, "posa en evidència la ineficàcia de la caça com a mesura de control de l’augment de la població de senglars a la zona, a més de ser l’opció més cruel per intentar solucionar les queixes dels veïns de Sabadell que pateixen".

12 Comentaris

Publicitat
#15 Albert Roca Enrich, Barcelona, 30/04/2011 - 03:37

Fa malpensar que se'ls proposin alternatives, entre les quals esterilitzar sense cost per a ells, i siguin sords a cap proposta que no sigui assassinar-los, un diria que és una excusa per fer allò que sembla que els agrada, que gaudeixen matant.

#14 Alan, Barcelona09, 29/04/2011 - 22:43

Si poneis altavoces con canciones de Luis llac los aniquilais enseguida pero los cientificos aun debaten si es mas cruel eso o pegarles un tiro.

#13 maite, barcelona, 29/04/2011 - 20:56

em sembla molt malament que matin als porcs senglars, si hi ha superpoblació es poden estirilitzar crec jo

#12 maite, Barcelona, 29/04/2011 - 20:54

em sembla que són uns bèsties, si hi ha superpoblació de porc senglars hi ha altre mètodes més humans, com per exemple la estirilització, però és una excusa perquè disfruten matant

#11 Judit , Sabadell, 29/04/2011 - 20:05

Es vergonyos que en aquestes alçades hi hagui gent que disfruta acaban amb la vida d'un animal.Pero que els donguin permis per fer-ho amb sembla patetic.
No es una manera d'acabar amb la superpoblacio,existeixen altres maneres mes civilitzades.