Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2020. 17:46h.

"Educació ha fet promeses falses amb el covid"

David Rabadà, portaveu del Sindicat de Professors de Secundària: "Obrir els últims quinze dies ha provocat alguns rebrots"

"Educació ha fet promeses falses amb el covid"

El portaveu del Sindicat de Professors de Secundària, David Rabadà, ha criticat les "promeses falses" i la "falta de càlcul" del Govern amb relació a l'afectació de la Covid-19 a les escoles. Rabadà, que ha concedit una entrevista aquest dimecres a e-notícies, també ha denunciat que s'obrissin els els centres escolars els últims quinze dies.

El representant del Sindicat, preguntat sobre què s'havia fet malament a les escoles, ha denunciat "promeses falses, falta de càlcul, obrir els últims quinze dies els centres, fet que va provocar alguns repunts d'infeccions" i ha recordat que "nosaltres com a sindicat ja vam advertir que no s'havien d'obrir" ha apuntat.

Rabadà ha subratllat que "la funció que tenia l'obertura dels centres pel tancament del curs era només per acompanyar emocionalment a l'alumne, no per a impartir coneixements". "Per tant, era millor no obrir, deixar passar l'estiu i al setembre abordar el problema d'una forma científica" ha considerat.

El professor també ha destacat durant l'entrevista les contradiccions del Govern entre les mesures que van anunciar inicialment a les escoles i les actuals. "Al principi de la covid el Govern va fer unes declaracions amb híper-fantasia i ara s'han trobat amb l'híper-realitat. Per exemple, van dir que només hi hauria quinze alumnes per aula, finalment han hagut de passar de vint a vint-i-cinc. Van dir que hi hauria dos metres de separació com a distància de seguretat, ara actualment ja estan dient que no farà falta" ha explicat.

"Van dir que es desinfectarien cada dia els centres de forma intensiva, ara ja diuen que no cal que es desinfectin. Van dir que hi hauria 100.000 professors, ara que n'hi haurà uns 3.000 nous. Van dir que s'haurien d'utilitzar mascaretes i ara han dit que no" ha denunciat.

Respecte a la promesa de contractar 100.000 professors, el portaveu del sindicat de secundària ha apuntat que "era inviable" i que "només s'havia de fer matemàtiques" per comprovar-ho. "Contractar 100.000 professors era inviable. Agafant simplement les dades del mercat laboral i els espais possibles als centres d'educació catalans era impossible, només s'havia de fer matemàtiques" ha afirmat.

El professor, preguntat sobre si hi ha hagut "aprovat general" ha explicat que "oficialment no" però sí que n'hi ha hagut a la pràctica. "Molts centres el que han fet ha estat aprovar gairebé a tots" ha admès.

"La normativa que se'ns va aplicar als centres és que no podíem empitjorar la nota de l'alumne. Quan s'avalua el tercer trimestre, que els alumnes no podien assistir, alguns no han fet gaire cosa o d'altres podien connectar-se, el que han fet és passar directament a l'avaluació final sense abaixar la nota a l'alumne. Molts centres el que han fet ha estat aprovar gairebé a tots. És a dir, legalment no, però oficialment sí" ha apuntat.

El portaveu del Sindicat de professors de secundària ha afirmat que hi ha una diferència "abismal" entre "la cultura mitjana d'un alumne actual" i la dels alumnes de fa trenta anys. "A secundària, des de l'any 90 van començar una sèrie de reformes a Espanya que van anar reduint el nivell de coneixement a impartir a l'aula. Aquesta tendència continua avui en dia, amb la qual cosa la cultura mitjana d'un alumne actual si la comparem amb la cultura mitjana d'un alumne de fa trenta anys, és una diferència abismal" ha lamentat.

El professor també ha apuntat que "la pedagogia en molts aspectes peca de teòrica" i ha posat com a exemple que "hi ha molts pedagogs que no han impartit classes i que estan decretant com s'han de fer les classes als qui les fem des de fa vint anys".

"Si volem un país competent, amb uns científics, metges i gent que tingui ganes de formar-se, doncs ens ho estem carregant. Espanya, jo la veig molt malament, perquè això no s'ha cultivat" ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 L. del Castell, Cornellà de Llobregat, 02/07/2020 - 08:57

USTES-STE'S indica el que tot seguit copio i enganxo:
El Departament d’Educació no es pren seriosament la presencialitat al setembre: una irresponsabilitat que podem pagar cara
Quin preu tenen les vides? D'estudiants, infants i/o adolescents, de llurs famílies, mestres, professores, mestres, professors, PAS, neteja, etc?

#1 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 01/07/2020 - 20:37

Para según que oficios o profesiones, menos recientes, más recientes, menos antiguas, más antiguas o sin ese... no hace falta saber muchas cosas, salvo lo básico de biología.
Es muy triste lo que digo, de vivir de la finca o de los frutos de ella (pepinos, apio, calabacín "y asin") pos eso separado, no poseso.
Ahora votarme antes o después d