Publicitat
Societat · 2 de Desembre de 2020. 17:09h.

El 061 encara cobra

El Govern es va comprometre que fos gratuït a l'octubre

El 061 encara cobra

Les trucades al 061 encara són de pagament tot i que la Generalitat va publicar al DOGC del passat 22 d'octubre un acord pel qual s'establia "la gratuïtat de les trucades efectuades pels ciutadans" a aquest telèfon.

Aquest servei també era de pagament en l'inici de la primera onada i va quedar col·lapsat per l'allau de trucades de gent que creia presentar símptomes de coronavirus i volia ser atesa. Hi havia gent que s'havia d'esperar fins a una hora per a ser atès i el cost de la trucada arribava als 14 euros.

L'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar el 12 de març que el telèfon 061 passaria a ser gratuït per a l'usuari. El vicepresident Pere Aragonès, per la seva banda, va al·legar que les tarifes que es pagaven fins ara no les cobrava la Generalitat, sinó les operadores i va afegir que a partir aquell moment el cost l'assumiria la Generalitat.

El diputat de Ciutadans, Martín Barra, va denunciar el passat 15 d'octubre que la Generalitat "torna a cobrar les trucades al 061" Barra ho va explicar en un fil de Twitter, on va adjuntar la captura de pantalla del cost d'una trucada realitzada el 13 d'octubre.

La Generalitat va tornar a aprovar la gratuïtat del servei el passat 20 d'octubre, però més d'un mes després encara s'estan cobrant les trucades. El Departament d'Economia diu que és un tema complex que s'està treballant amb el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Flanagan , Tabarnia City, 03/12/2020 - 17:36

Otro robo más es el Teleasistencia para personas mayores de la diputació de Barcelona,dicen que el servicio es gratuito pero las llamadas que realizan a los usuarios con el 901501004 para comprobar si el sistema de comunicación funciona o a la persona mayor para ver como se encuentra,.. luego vienen en la factura que paga.

#8 Montserrat, Manresa, 03/12/2020 - 09:36

Que son una banda de delinquents està confirmat doncs els fundadors estàn entre reixes i qui habita en una presó es perque ha delinquit i te la qualificació de delinquent, pero els que estan a fora a més son rateros de baixa categoria que arriben a robar fins el centim d'una trucada telefonica. Cal acabar amb aquests bandarres de qualsevol manera

#7 Lobisome, BCN, 03/12/2020 - 07:05

¿De verdad a alguien le sorprende a estas alturas? Si hay algo graníticamente garantizado es la absoluta falta de escrúpulos de la, así llamada, "clase política". Admito que a casa nostra (a cosa nostra, en realidad) se percibe con bastante más nitidez pero, como ya la mayoría, se trata de un fenómeno global.

#6 Codicia, Barcelona, 02/12/2020 - 21:48

No ténen decència aquests pájarracos

#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 02/12/2020 - 21:41

Lo que Ferrovial diga. La Generalitat esta en la Castellana. Aquí mantienen una surcursal, perdón, mantenemos.