Publicitat
Societat · 30 d'Abril de 2020. 15:37h.

El 3% era veritat

El Suprem confirma que Convergència cobrava comissions per les obres públiques

El 3% era veritat

La sentència de el cas Palau, entre els fets provats, explica que Convergència cobrava comissions de Ferrovial del 2,5% per les obres al Palau de la Música. Un altre 1,5% anava directament per a Millet i Montull.
 
D'aquesta manera, relata la "mediació" de Millet i Montull "per a l'establiment, manteniment i funcionament d'un sistema pel qual la societat Ferrovial" pagava "comissions" a Convergència.

D'aquesta manera "obtenia l'adjudicació de determinats concursos i licitació per a la construcció d'obra pública a la Comunitat Autònoma de Catalunya, concursos que eren promoguts per entitats autonòmiques o locals els governs estaven conformats o regits per membres d'aquesta formació, pagant-se aquella comissió en proporció al volum econòmic d'obra que havia de ser adjudicada (el 4%), adjudicació que requeria l'exercici, per part de determinades persones de la formació política, del necessari influx sobre els òrgans que resolien els concursos perquè aquests fossin finalment resolts a favor de l'esmentada Ferrovial".
 
"Els abonaments de Ferrovial per obra adjudicada es feien sota la simulació de patrocini de les activitats de Palau, Millet i Montull percebien per la seva intervenció, generalment el 1,5% i el 2,5% restant ho feien arribar directament a Convergència, bé a través de lliuraments en efectiu als tresorers d'aquest partit, bé a través de simulats convenis amb la Fundació afí Trias Fargas (després CatDem), bé abonaven factures de serveis i obres prestats a Convergència com si haguessin estat prestades a Palau", afegeix.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#33 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/05/2020 - 23:54

Queda así probado ante un juzgado que el origen del separatismo en la Autonomía Catalana tiene su origen en la corrupción del padrino de la Patria. Lo demás ha sido un suma y sigue. Ahora si seguís colocándoos en la solapa el lazo amarillo de la corrupción lo haréis con conocimiento de causa. A conciencia.

#32 Marti, Palafrugell, 01/05/2020 - 13:57

Arturito, on ets? Avui no toca cap lliço de honestedat, compromis, i sacrifici pel pais?

#31 Pere, Lleida, 01/05/2020 - 12:48

Ahir el Govern no va fer la seva escandalosa compareixença diària a l'hora del telenotícies (en quin país passa que un govern organitzi els seus mítings a l'hora de les noticies?).

I no van sortir per no haver de respondre preguntes sobre el 3%. Quin fàstic que fan.

#30 electra, Barcelona, 01/05/2020 - 10:22

"Matà i robá i fer vida santa" això és el que feien, però si ets català amb cognoms catalans pots fer el que vulguis que seràs perdonat!!!!!

#29 recluta, conca, 01/05/2020 - 09:57

¡ Sí, pero roban por amor a Catalunya !