Publicitat
Societat · 20 de Gener de 2014. 16:20h.

El 54% dels immigrants que ingressen al CIE tenen antecedents

El centre està al 55% de la seva capacitat

El 54% dels immigrants que ingressen al CIE tenen antecedents

Una imatge d'un CIE

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que l'any 2013 "van ingressar 1.584 persones" al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. D'aquestes, "més del 56% -unes 894 persones- tenien antecedents policials o judicials".

 

Fernández Díaz, a pregunta dels periodistes, ha detallat que dels immigrants ingressats l'any passat "han estat expulsats 744" i la mitjana d'estada CIE ha estat "de 26,3 dies, sensiblement per sota de la meitat del que la llei preveu, que són 60 dies".

 

El titular de l’Interior, d'altra banda, ha indicat que la mitjana d'ocupació al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca ha estat del 55% i que, per tant, "no estem parlant d'"amuntegament".

 

El CIE, com va informar e-notícies, acull actualment 81 interns dels quals 55 han estat detinguts a Catalunya, 51 -el 93%- tenen antecedents policials i penals i només quatre no havien estat mai abans detinguts.

 

També ha assegurat que "acatarà" les reformes al CIE que han ordenat els jutges encarregats del control del centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona, que inclouen millores en les condicions dels interns i en el funcionament del recinte.

 

Segons el ministre, les reformes, que exigirien obres al recinte del CIE, s'abordaran "en la mesura de les nostres possibilitats i d'acord amb el ritme que les nostres possibilitats en matèria pressupostària permetin".

 

Finalment, Jorge Fernández Díaz ha recordat que el Govern espanyol té pendent aprovar el reglament per al funcionament dels CIE, ara a l'espera d'un dictamen del Consell d'Estat, el que segons la seva opinió implicarà reformes importants en aquest tipus de recintes per a estrangers "sense papers".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Aleix, Bcn, 21/01/2014 - 09:32

Això vol dir que el 46% no ha transgredit cap llei, no com els nostres estimats polítics.

#3 Papaluna, Barcelona, 20/01/2014 - 19:12

Què? Seguiu volent que obrin les portes del CIE? Ho dic perquè si és així, podem enviar-os a la Catalunya profunda tota aquesta gentussa, a veure si us alegren els pobles, les vostres propietats i les vostres families. Si de cas, us adjuntarem al megacomunista maçó Rafael Ribó; que ho coordini tot.

#2 joan, manresa, 20/01/2014 - 17:28

El Casal,17,20 h.--Maradedeusenyor....,la que ha caigut a Casa Nostre....,i la que caurá encare.Amb lo que costa axó de mentenir a diari u podríem destinar per altres cossas molt necesaries.El mon al revés...,una dada,Manresa te més plaçes per indigents o similars que no plaçes hoteleras..Glupsss

#1 pep, manresa, 20/01/2014 - 17:27

Mira que bé, doncs això no és el que deien el Rafael Ribó i la seva colla de comissionistes de CCOO de TV3, que ens han bombardejat a estudis i cròniques (pagant nosaltres) sobre lo bo que són aquests delinqüents.