Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2020. 17:49h.

El 80% dels coronavirus són "com la grip"

Només el 15% dels casos són greus

El 80% dels coronavirus són "com la grip"

Sala d'espera de l'Hospital Clínic de Barcelona

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania quan ha afirmat que un 80% dels casos de coronavirus són "lleus", mentre que "només un 15% són greus i un 2% són crítics". "El 80% dels casos de coronavirus són casos lleus" ha recordat el secretari general de Salut, que ha explicat que "ens trobem davant d'una malaltia similar clínicament a una grip".

Així ho ha afirmat en roda de premsa, on ha confirmat que el primer cas positiu de coronavirus a Catalunya s'ha detectat en una dona italiana, de 36 anys i veïna de Barcelona, que entre els dies 12 i 22 de febrer va viatjar a la zona entre Bèrgam i Milà. Guix ha informat que la pacient afectada pel patogen "està bé" i que "té simptomatologia similar a la gripal". "No té patologia de base, és una dona jove", ha apuntat.

El secretari de Salut Pública ha indicat que el protocol d'actuació es modifica constantment per tal de millorar-lo, lhora que ha subratllat que "l'objectiu real dels països és la contenció del virus". De la seva banda, la responsable de Servei Català de Salut, Assumpta Ricard ha afegit que els casos greus de coronavirus corresponen a "persones d'edat avançada" i amb comorbiditats (patologies simultànies al COVID-19).

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , CADA DIA TENIN MES CASOS DE CORONAVIRUS A ESPAÑA Y NINGU FA RES PARA FRENAR ESTO NO JA CONTROLS , 02/03/2020 - 13:26

AIXO ES PURO CANCHONDEO , Ni que fuera verdad lo que diu , ¿ ESQUE LA GRIP NO MATA PERSONES TAMBE ? Pero nomes cal RECORDAR EL CORONAVIRUS MATA RAPIDO A DOCTORES , POLITICS . Aixo no u a fet pa LA GRIP Corriente ..LA GRIP No a mostrado per la tele POLITICS y Doctores antes sanos afectados per EL CORONAVIRUS es un Fet .

#7 botifler1914, wATERPUS, 26/02/2020 - 10:43

El 80% dels coronavirus són "com la grip"

Pues tranquilos y a no hacer nada, ni tanto NI TAN POCO

#6 Capit@n España, The broquil is over, 26/02/2020 - 09:56


Joan Guix me recuerda a Jesús Sancho Rof (UCD) ministro de Trabajo, Sanidad y Seguridad Social describiendo el Síndrome Toxico que causó 5.000 muertes y más de 15.000 afectados: "es un bichito tan pequeño que, si se cae de la mesa, se mata''.....

#5 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 26/02/2020 - 06:37

de alimentos como del resto de artículos.

#4 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 26/02/2020 - 06:37

si miles por no decir millones, los que hay en Cataluña o en España (que caben en un hotel chino o en ocho respectivamente) modo ironía antiERC abierta de nuevo, pues coña a parte, si están confinados y hay desabastecimiento, nadie en su sano juicio distribuirá los bienes en las zonas afectadas.
La movilidad se restringe, así como el consumo tan