Societat · 31 de Juliol de 2008. 21:45h.

El Barça planta Air Berlin

Rebutja volar amb la companyia entre Pisa i Chicago després de la polèmica pel català

El Barça planta Air Berlin

Avió d'Air Berlin

El FC Barcelona ha rebutjat realitzar el viatge del seu primer equip de futbol de Pisa a Chicago en una aeronau de la companyia Air Berlín, malgrat que ja havia pagat les despeses del vol, arran de la polèmica sorgida entorn de l'ús de la llengua catalana en les relacions de l'aerolínia alemanya amb els seus clients, per la qual cosa finalment ha optat per desplaçar-se en un vol xàrter de Pullmantur.

El director general d'Air Berlín per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, ha expressat la seva "perplexitat" davant de la cancel·lació del vol, i ha dit que "indubtablement" es deu a la negativa de l'aerolínia de potenciar el català en els seus vols. Tanmateix, va assegurar que "no som empestats" pel fet de no dedicar recursos a la implantació de la llengua catalana en els vols que recalin als territoris on es parli aquest idioma, incidint que per a la companyia no és possible dur a terme aquesta iniciativa. "No és per rebuig del català, sinó que per a una companyia alemanya fomentar el castellà ja és un esforç molt gran", ha assenyalat. Ha assegurat sentir-se "sorprès" davant de la decisió del Barcelona i que els arguments esgrimits pel club són "bastant peregrins".

La cadena Cope va informar que el Barcelona va instar el mitjancer encarregat de l'operació a rescindir l'acord i buscar una altra aeronau, pertanyent a Air Pullman Tour, en la qual han viatjat plantilla, tècnics i la resta del personal.

La polèmica amb Air Berlín va sorgir després de la petició que el Govern balear va realitzar mitjançant una carta a l'aerolínia, a través de la direcció general de política lingüística, perquè utilitzés la llengua catalana en les comunicacions amb els seus clients.

Des d'Air Berlín recorden l'important volum de turistes que viatgen a les Balears amb la companyia, per la qual cosa van assegurar "no entendre" per què des del Govern balear es preocupen per una qüestió com a aquesta, quan existeixen "altres prioritats molt més rellevants". En aquest context, van assenyalar que a Espanya hi ha "altres llengües cooficials que mereixen tot el respecte", però que la companyia no utilitza, i van defensar el "dret d'una empresa privada internacional a expressar-se com consideri oportú".

Publicitat
Publicitat

101 Comentaris

Publicitat
#101 Marc Sabatés i Laporta, Barcelona Nacio Catalana //*//., 03/08/2008 - 18:29

Estic orgullos del meu pais
CATALUNYA //*//
MARC-SABATES.COM

#100 pep, manresa, 02/08/2008 - 17:48

Si Toma, tú ets espanyol, ja ho sabem, això no acaba en -ista però venint d'algú que viu a Catalunya és sinònim de masoquista.
I jo tampoc pujaré a Air Berlin, no és per cap campanya, és que no vull i hi ha altres companyies.

#99 Ramon, Barcelona, 02/08/2008 - 17:37

El catalanisme hauria de disposar d'un bromeròmetre, per guiar-se. Mesurador de bromera. Quanta més en treu per la boca la púrria lerrouxista, senyal que més l'encertem. Amb Jordi Pujol no hi havia dubtes: en sentien només el nom i ja supuraven.

#98 TomaHawk, On si els fills de puta volessin, no es veuria el sol, 02/08/2008 - 17:24

M´agradaria veure si tindiren prous pebrots de montar una estupida campanya com aquesta a companyies com SINGAPORE AIRLINES, US AIRWAYS, CONTINENTAL, DELTA o AMERICAN AIRLINES (aquesta parla català) a més de les poques intercont. que volen al Prat.

#97 TomaHawk, On si els fills de puta volessin, no es veuria el sol, 02/08/2008 - 16:05

Judit (Lleida) Si Easyjet, Ryanair, etc... utilitzen el català, vol dir aixo, que s´ha d´obligar a les altres companyies tambe a utilitzar-lo, i si no ho fan a boicotejarles?
Per cert maca jo ni soc espanyolista, ni catalanista, ni res que acabi en -ista