Publicitat
Societat · 18 de Setembre de 2013. 11:22h.

El bisbe de Solsona reivindica "el dret a l'autoderminació"

Creu que l'Església catalana se sumaria al Pacte Nacional pel Dret a Decidir si se'ls demanés l'adhesió

El bisbe de Solsona reivindica "el dret a l'autoderminació"

Xavier Novell

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, s'ha mostrat a favor del dret a  l'autodeterminació de Catalunya i sosté que està per sobre de la unitat d'Espanya que defensa la Conferència Episcopal Espanyola. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Novell ha manifestat que "honestament ho penso, és superior el dret a poder decidir el propi futur una nació, que no pas el bé moral que pot suposar la unitat d'un estat".

"I, per tant, jo no comparteixo aquesta preferència de considerar la unitat d'Espanya com un bé superior al dret de Catalunya a l'autodeterminació", ha afegit. Xavier Novell, que ha defensat el dret a decidir del poble català, ha insistit que l'Església no es pot posicionar al costat de cap opció política, tampoc de la independència.

En aquest sentit, Novell ha explicat que per aquest motiu va demanar a les parròquies del seu bisbat que no fessin repicar les campanes durant la Diada. El bisbe de Solsona també ha afirmat a El matí de Catalunya Ràdio que troba bé el text del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i creu que l'Església catalana s'hi sumaria si se'ls demanés l'adhesió.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#14 Llivia, llivia , 19/09/2013 - 10:35

però on queda el drama de families trencades?, però els qui promouen la ruptura comparteixen el mateix horitzó de Veritat que el Bisbe?
Però el que és una suma de decisions de centenars d'anys, es pot decidir trencar en un instant?

#13 Años ha fui católica, Huesca, 19/09/2013 - 00:20

¿Pero ese derecho se lo dejarían este obispo o Junqueras o Mas a Solosona o Barcelona o Lleida? porque el derecho a decidir no es de una parte como manifiesta el obispo sino de todos los ciudadanos aunque ya les garantizo q desde fuera de Cat muchos votaremos qtengan paz y nos dejen en paz.

#12 toni, badalona, 19/09/2013 - 00:01

¿este cara dura no ha hecho voto de pobreza? Pues que venda todos los anillos que lleva y lo de a la gente que lo necesita. Acto seguido que se ponga a rezar por las almas de las personas que la iglesia no pinta nada en política. Después querrán que marquemos la cruz... Y una mierda pa el

#11 Alberto, Bcn, 18/09/2013 - 19:32

Iglesia de Cataluña, dice; y eso que es? Si algun dia decidieran que quieren volver a ser pastores, se llevarian la sorpresa de que se les han extraviado las ovejas. Mientras, estan entretenidos con estos juegos, codo a codo con el cesar.

#10 Marc, Mataro, 18/09/2013 - 19:19

au nanu festa misione !!