Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2016. 21:13h.

“El Born no es toca”

200 sobiranistes es manifesten contra el canvi de nom del centre cultural

“El Born no es toca”

Alguns dels participants de la protesta

Sota el lema "el Born no es toca", dos-cents sobiranistes s'han concentrat a les portes del Centre Cultural del Born en contra del canvi de nom que l’Ajuntament de Barcelona estaria plantejant per aquest equipament. Segons va reconèixer el comissionat de Programes de Memòria de Barcelona, Ricard Vinyes, l’equip municipal està estudiant canviar l’”adjectivació” del Born i la seva línia museística.

“Instem l’actual govern de la ciutat a què conservi el seu nom i el consolidi com a punt de trobada i diàleg entre passat i present, patrimoni i modernitat”, han reclamat els organitzadors de la protesta, la sectorial de l’ANC d’arquitectura, edificació i territori.

També han exigit que es “mantingui l’exposició permanent sense alteracions, ni revisions historiogràfiques descontextualitzades”, així com que no hi hagi “cap alteració del seu espai arquitectònic amb la seva ampliació per a nous usos de ciutat”.

Un representant de l’ANC, Joan de Torres, ha llegit un manifest per reclamar al consistori que “aturi les prospeccions arqueològiques, com les previstes al mes de juny, que posen en perill les restes d'una ciutat -per no dir d'un país- que durant tants segles han estat soterrades i silenciades”. També han demanat que es “transfereixi la seva gestió i titularitat al govern de Catalunya”.

L’acte ha comptat amb la presència dels regidors del grup municipal de Ciu Jaume Ciurana, Jordi Martí i Sònia Recasens, i ha finalitzat amb l’himne d’Els Segadors.

Assistents a la manifestació

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 JC, Barcelona, 24/01/2016 - 16:31

Esas piedras desde el punto de vista histórico o arqueológico no creo que tengan demasiado valor. Menos aún cuando se explica una Historia manipulada. Ahora bien, como herramienta pedagógica para seguir odiando al vecino hay que reconocer que no tiene precio.

#21 Telamarinera, Vilanoca, 22/01/2016 - 14:21

Yo fui al Born a aprender. Y sorprendido del bajo nivel, más aún de las mentiras, medias verdades, me fui. Sigo leyendo con pasión la etapa previa, los hechos ocurridos, y la posterior . También sobre el exilio de los austracistas. Mi nivel de indignación por las mentiras es enorme.

#20 Nibey Se, BCN is not CAT, 22/01/2016 - 12:25

Vaya panda de tarados!!

#19 JH, San Baudilio, 22/01/2016 - 12:21

?Por nosotros y por la nación española peleamos. Hoy es el día de morir o vencer. Y no será la primera vez que con gloria inmortal fuera poblada de nuevo esta ciudad defendiendo su rey, la fe de su religión y sus privilegios?.
-Rafael Casanova a las milicias de Barcelona.

#18 Neferu, Barcelona, 22/01/2016 - 10:36

El Born no se toca porque lo consideráis vuestro. Pues no, el Born es de todos los catalanes; de los que se regodean en remenar las hdas, y de los que deseamos olvidarlas y empezar a vivir con dignidad, paz y bienestar, algo que no conseguiremos porque a nuestros polit.les interesa la confrontación.