Publicitat
Societat · 3 de Març de 2013. 18:53h.

El burca revifa a Lleida després de la sentència del Suprem

Dones amb vel integral pels volts de l'auditori Enric Granados

El burca revifa a Lleida després de la sentència del Suprem

Dones amb burca, a Lleida

Diverses dones amb burca -a la foto només se'n veuen dues- es van poder veure aquest dissabte, a les set de la tarda, al carrer de Pi i Margall, davant l'auditori Enric Granados, proper a la Seu Vella, segons han explicat veïns a e-notícies.

La 'reaparició' del burca -vel integral, propi de tradicions islàmiques salafistes- s'ha produït després de la sentència del Tribunal Suprem del passat dia 28 que tombava l'ordenança aprovada per l'Ajuntament de Lleida.

El Tribunal Suprem va donat llum verda en una sentència a l'ús del vel integral i va anul·lar d'aquesta manera una Ordenança Municipal de l'Ajuntament de Lleida que prohibia l'ús del vel integral en els espais municipals.

La Sentència del Tribunal Suprem considera que en aquesta ordenança es limita "l'exercici de la llibertat religiosa de les portadores del vel integral" i que "l'Ajuntament no té competència per regular una limitació de l'exercici del dret fonamental esmentat, per al que cal la prèvia existència d'una llei".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#23 Patateta, Horta, 04/03/2013 - 13:09

Aquest dissabte hi havia fira medieval a Lleida?

#21 carracuca, barcelona ESPAÑA, 04/03/2013 - 11:26

¡¡¡si hasta el TS nos ha salido ahora progre!!!, que salgan ahora las tortis/feministas defendiendo que las moras vayan debajo de estos ropajes. Donde hay moros hay problemas y conflictos, así que lo mejor es enviarlos a todos con mojamed cuanto antes. Que los aposente en sus palacios.

#20 Sansito, Lima, 04/03/2013 - 10:45

S'ha de donar gràcies a la justícia que com la majoria de vegades en aquest tipus de questions la caga.

#19 Núria, Vallès, 04/03/2013 - 09:47

Suposo que hi haurà qui es congratularà que aquestes dones han pogut finalment sortir del seu "ostracisme" (!!) i tornar a exercir la seva llibertat religiosa, oi? Un gran dia de joia per a les llibertats al món occidental...! (entengui's tot amb ironia, evidentment).

#18 Pablo, Manresa, 04/03/2013 - 08:16

Creo recordar que en Lleida no votó a PxC ni el tato mientras que los progres del PSC arrasan... pues ahora a joderse!