Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2010. 21:19h.

El candidat renovador impugna les eleccions a l'Orfeó Català

Enrech diu que l'actuació de la institució "ja passa de taca d'oli"

El candidat renovador impugna les eleccions a l'Orfeó Català

Enric Enrech, amb els membres de la seva candidatura

Els assessors jurídics del candidat a les eleccions a l'Orfeó Català Enric Enrech han presentat aquest dijous a la Mesa Electoral tres impugnacions per desacord amb les decisions que està prenent la institució. Segons Enrech, s'està actuant de forma "tendenciosa i clarament partidista" cap a la candidatura de la fins ara presidenta de l'Orfeó, Mariona Carulla. En aquest sentit Enrech assegura que la situació a l'òrgan "ja passa de taca d'oli" i que és "inaguantable".

La candidatura d'Enrech ha impugnat l'acord primer del passat 29 d'octubre, ja que segons assegura nega tant als electors com als candidats el dret a disposar de paperetes addicionals d'ambdues candidatures, la qual cosa dificultaria el vot per correu. En aquest sentit, el primer escrit d'impugnació demana disposar d'un nombre addicional de paperetes.

Així mateix, Enrech denuncia una suposada manca d'adreces en el cens electoral entregat a la candidatura i assevera que ni els estatuts ni la Llei Orgànica de Regulació del Tractament Automatitzat de les Dades de Caràcter Personal (LORTAD) prohibeixen l'entrega d'un llistat de socis amb noms i adreces. El segon escrit d'impugnació reclama per tant l'entrega d'un cens de socis amb noms, cognoms i adreces.

D'altra banda, l'equip d'Enrech afirma que la proposta de dates per mantenir les reunions amb els socis no alterna les intervencions dels candidats, de manera que Enrech demana que l'ordre d'intervenció dels candidats es decideixi per sorteig davant dels interventors i que les convocatòries les faci només l'Orfeó Català.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat