Publicitat
Societat · 1 de Març de 2010. 21:32h.

El cap de l'operatiu d'Horta se sent "víctima de cruels mentides"

El responsable dels bombers afirma que "he estat jutjat públicament"

El cap de l'operatiu d'Horta se sent  "víctima de cruels mentides"

Carles Font, 'Delta 0', durant la seva compareixença davant la comissió d'investigació d'Horta (foto: ACN / Patrícia Mateo)

Carles Font, Delta 0 -cap de l'operatiu d'extinció- el dia de l'atrapament mortal a l'incendi d'Horta de Sant Joan, ha demanat En la seva compareixença al Parlament "respecte" cap a la seva persona perquè ha estat "jutjat públicament" i "víctima" de "cruels mentides, mitges veritats i especulacions que dificulten saber la veritat".

Ha dit també que "no he deixat de repassar què vàrem fer de diferent en aquell foc, i no he trobat resposta. Patiré sempre les conseqüències' d'Horta".

Font va desplaçar-se per terra per buscar visibilitat i poc després de les quatre de la tarda, quan va tenir lloc el tràgic desenllaç dels bombers lleidatans, va atendre la demanda d'auxili d'uns veïns per "evacuar una parella d'ancians en una masia propera a l'incendi".

"Els mitjans de comunicació 'han passat per alt el mal que poden fer a familiars i als mateixos bombers", ha criticat. "Rere Delta 0 s'hi amaguen 56 bombers' de la Generalitat", ha recordat.

En acabar la seva compareixença ha estat rebut amb una forta ovació de la resta de caps de guàrdia que l'esperaven a la sortida de la sala de grups, on té lloc la comissió. Els aplaudiments han ressonat per l'espai de les escales del Parlament.

Font ha confirmat que aquell 21 de juliol va abandonar el Centre de Comandament Avançat (CCA), però ho va fer per buscar una millor visibilitat per coordinar el "nou incendi" sorgit arran de les tres reproduccions.

Segons el seu relat dels fets, va demanar, quan va saber que els mitjans tornaven a enlairar-se, que el vinguessin a buscar. Però no va rebre resposta d'Hotel 0, cap dels helicòpters al foc. Per això va marxar en un vehicle per terra.

Va ser en aquest desplaçament que va topar-se amb uns veïns que van demanar auxili. Una parella d'ancians es trobaven a l'interior d'una masia propera i va anar a evacuar-los. Aquests fets van coincidir amb l'atrapament mortal del GRAF Lleida.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Herme Serna, Móra, 02/03/2010 - 21:48

LLuc, primer era dinant al de Miralles ara és al de Barceló. Abans de llençar mentides coordine-us, que se us veu la llauna.

#8 Manel, Valls, 02/03/2010 - 20:07

A aquest senyor li haurien d'haver exlicat la diferència entre l'urgent i el important!
Com pot ser un cap sense seber-ho diferenciar.

#7 xavier, barcelona, 02/03/2010 - 14:36

Despres de veure'l per la tv i com ha envellit, crec que si va cometre l'error de marxar quan encara no tocava, ho està pagant. Que lluny es veu aquell noi, una mica "xulet" de casa bona, que parlava en castellà amb els amics de Reus.

#6 LLUC, HORTA DE SANT JOAN, 02/03/2010 - 13:16

Psocrates, després de defendre el teu cap amb tonteries, em pots dir on estava de 15:00 a 16:00 h aquest incompetent que va deixar morir 4 companys teus sense ajut ? O potser era Mas el que dirigia l´extinció ? Pregunta a Fonda Barceló on era el Font.

#5 psocrates, ripoll, 02/03/2010 - 12:59

El proper incendi que el vagin a apagar en Rivera, en Mas i la morros del PP.
Delta 0: no tothom està en contra teu ni dels teus companys. Força bombers!!!!!