Publicitat
Societat · 20 de Maig de 2022. 16:32h.

El cap dels Mossos defensa l'ús de Pegasus

Estela afirma que "la policia necessita aquest tipus d'eina"

El cap dels Mossos defensa l'ús de Pegasus

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, ha defensat en una entrevista a Els matins de TV3 l'ús del programari Pagasus, popular per l'escàndol del catalangate, perquè "la policia necessita aquest tipus d'eina".

Estela ha explicat que la policia de la Generalitat "ja fa molts anys que tenim un sistema per intervenir les comunicacions. I les intervenim, sempre amb autorització judicial". També ha exposat que actualment no disposen del programari Pegasus, però ha remarcat que "Pegasus és el nom comercial d'una eina que serveix per 'infectar' mòbils, nosaltres en necessitem una d'igual o millor".

Finalment, ha defensat que "hem de tenir aplicacions que vagin més enllà de les comunicacions per veu i hem de poder saber tot el que passa en un mòbil, des de missatges, correus i converses. Per descomptat, sempre amb autorització judicial".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Joanet, Terrassa, 21/05/2022 - 09:47

Los Mossos tienen el Cerverus, un programa no tan sofisticado como el Pegasus pero suficientemente efectivo para espiar a políticos y periodistas constitucionalistas. Todo sin autorización judicial, por supuesto.

#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 21/05/2022 - 08:36

La policía necesita este tipo de herramientas. No es malo que a una organización criminal se la investigue a fondo para conocer el asunto. Saben hasta si Puchi ve porno, si Corina tiene pene o el rey emérito se va de p.utas en los Emiratos. A la banda de llorones habría que recordarles lo de la incineradora de Sant Adriá. A plorar a Olot.

#1 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 20/05/2022 - 16:49

Normal! La policia ha de tenir les millors eines per lluitar conta els delinqüents.