Publicitat
Societat · 16 de Gener de 2012. 16:08h.

El capità del Costa Concòrdia "va ser el primer a marxar"

Dos passatgers catalans expliquen que no es va fer cap simulacre ni protocol d'emergència

El capità del Costa Concòrdia "va ser el primer a marxar"

Imatge del Costa Concòrdia enfonsat

Una parella de catalans que viatjava en el Costa Concòrdia, Jaume Ferrer i Elena Guallar, ha explicat que “el capità va ser el primer a marxar” i que “no deixaven pujar ningú als bots salvavides perquè esperaven l’ordre del capità, però ell ja no hi era”.

La parella ha assegurat que no van fer cap simulacre ni protocol d’emergència i ha explicat que “les llanxes les portaven els cambrers i els cuiners del restaurant. No en tenien ni idea”. L'accident del creuer ha suposat, de moment, la mort de sis persones.

D'altra banda, Jaime Rodrigo de Larrucea, president de la secció de Dret Marítim del Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha dit també en una entrevista a 'El món a RAC1', que "és obligatori que un creuer faci instruccions de seguretat marítima als seus passatgers i els informi de les particularitats del buc. I de fet, es fan a tots els creuers, fins i tot els que van a les Balears. Quan el trajecte supera les 24 hores el simulacre és obligatori".

“Un simulacre significa les normes mínimes d’evacuació, punts de reunió, llanxes salvavides que són assignades, instruccions sobre la utilització de l’armilla salvavides… Cada buc té una normativa pròpia, però contempla tots aquests elements”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Almogàver , La Sagrera , 17/01/2012 - 11:22

Aquest home té fusta de polític i financer. Té un gran futur assegurat. Provoca una crisi, porta a tothom amb l'aigua al coll però ell sap fotre el camp el primer i que s'ofegui qui no en pugui sortir. En Goldman Sacks no ho hauria fet millor i, a més a més, el barquet no era seu.

#2 Jo no sóc tonto, Barcelona, 17/01/2012 - 10:17

ja està tot explicat: resulta que el capità era funcionari! ja deia jo que no podia ser que els funcionaris no fossin culpables.
A mi no se m'escapa una!!

#1 paula, barcelona, 16/01/2012 - 17:30

on va passar???!!!!

#1.1 marta, barcelona, 16/01/2012 - 22:11

Va passar a la costa giglio de sicilia de Italia, nosaltres vam estar alli en el moment dels fets i eram 7 persones a bord del costa concordia, i l'hora del accident va ser a les 21:30.

#1.2 Mario, Barcelona, 17/01/2012 - 07:48

Paula, on vius? o es que has estat tot el fi de setmana quilant i no has surtit per res de l'habitacio