Publicitat
Societat · 17 de Gener de 2012. 15:26h.

El capità no era al vaixell

Converses telefòniques confirmen que havia abandonat el Costa Concòrdia

Una conversa entre el capità del Costa Concòrdia, enfonsat a la costa italiana, i el guardacostes de Livorno demostra que la màxima autoritat del vaixell no era a bord quan els passatgers miraven de salvar la vida.

Tal com ha recollit TV3, el guardacostes pregunta al capità "que està fent?" i aquest li respon que "estic coordinant el salvament". "Que està coordinant què? Torni immediatament a bord. Coordini el salvament des del vaixell. Es nega a anar a bord?".

El capità al·lega que "no m'hi nego", però justifica no tornar a bord perquè "la llanxa està espatllada". "Vagi a bord! És una ordre! No hi posi cap objecció. Ha declarat que ha abandonat la nau. Ara mano jo!. Vagi a bord! queda clar? vagi directament a bord i posi's en contacte amb els meus equips de salvament. I em truca des del vaixell".

El capità replica aleshores que "on són els seus socorristes?". "Els meus socorristes són a proa", sentencia el guardacostes.

Imatge del vaixell
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Víctor, BCN (PPCC), 17/01/2012 - 19:35

Pau els mitjans técnics de principi del segle passat no són els d'ara, i el xoc va ser contra un iceberg i no una roca. Res a veure en cap sentit.

#3.1 Francesc, Badalona, 18/01/2012 - 07:31

Víctor jo entenc que en Pau no valora el tipus d'accident ni com va passar sinó la actitud dels capitans. Jo crec que té raó. Per la resta rens raó, van ser dos accident absolutament diferents

#3.2 Pau, Barcelona, 18/01/2012 - 08:51

Evidentment parlo de la manera d'actuar d'un i altre després de l'accident.
A un li van fer un monument i va salvar diverses persones, i l'altra va a la garjola per covard.
Encara que els mitjans tècnics són molt diferents, en ambdós casos es va demostrar negligència per part dels 2 capitans.

#2 LLuis de Manlleu, Manlleu, 17/01/2012 - 16:01

Aquest paio estaba de marxa. Segur....

#1 Pau, Barcelona, 17/01/2012 - 15:43

Quina diferència amb el capità Smith del TItanic!
Els 2 capitans la van cagar per no vigilar prou, però el seu comportament és a anys llum d'aquest energúmen.
Això va ser un campi qui pugui.