Publicitat
Societat · 21 de Febrer de 2013. 17:22h.

El cas de l'espionatge 'esquitxa' una periodista

El 'TN Migdia' assenyala que pretenia fer de mitjancer entre el director de l'agència de detectius i la policia

El Telenotícies Migdia ha assenyalat, citant com a font l'advocat de Francisco Marco, que un periodista va contactar amb el director de Método 3 per fer de mitjancer, abans de la seva detenció. Segons la informació de TV3, "avui el seu advocat ens ha explicat un detall més d'una qüestió que hauria explicat a la policia, i és que Marco abans de ser detingut dilluns va rebre la trucada d'un periodista que deia fer de mitjancer amb la Policia Nacional i que mirava d'arranjar una trobada entre Marco i algú de la Policia Nacional per mirar de tancar el cas de les escoltes il·legals i de la suposada implicació d'Alicia Sánchez-Camacho en aquest cas. Una reunió que no s'hauria arribat a produir".

El diari La Razón ja va publicar dimecres que una periodista s'havia reunit amb Marco perquè duia "un oferiment del ministre de l'Interior". I El Confidencial reblava que "la setmana abans d'esclatar l'escàndol, M.N., va mantenir una reunió amb el director de Método 3 al despatx de Marco".

El rotatiu indicava que la periodista va quedar amb Marco al carrer d'Aribau. També que en la seva declaració davant la Policia, el responsable de l'empresa hauria dit que "la seva interlocutora va arribar en un taxi 'parlant pel mòbil amb un auricular sense fil. Es va baixar del taxi parlant amb un comissari principal de Canillas (centre policial de Madrid, on es troben algunes de les Comissaries Generals). Em portava un oferiment del ministre de l'Interior'".

Segons aquesta versió, "'durant els 10 minuts que vaig ser amb ella, va rebre tres trucades de Canillas i ella va fer unes altres dues". La Razón ha afegit que "a partir d'aquí, canvia el seu relat i diu que els que parlaven des de Canillas volien que s'entrevistés amb els responsables policials de Barcelona i que si es negava a fer-ho se'l detindria. Marco li va dir llavors a la periodista que denunciaria la cúpula d'Interior per amenaces".

Per la seva banda, El Confidencial també informava dimecres que "la sorpresa dels investigadors va ser majúscula quan M.N., després de mantenir la reunió, va marxar de la zona en un vehicle camuflat dels Mossos d'Esquadra".

"No era el primer moviment que detectaven. Durant tota la setmana passada, van registrar diversos contactes de la persona intermediària amb el detectiu. Fins i tot, la setmana abans d'esclatar l'escàndol, M.N. va mantenir una reunió amb el director de Método 3 al despatx de Marco. 'En aquesta reunió es va parlar del que sortiria a premsa els dies següents'", segons el digital citant una font propera a la investigació.

Francisco Marco, en una imatge d'arxiu. (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#6 Maria, Barcelona, 23/02/2013 - 17:58

la Rahola és periodista?.

#5 wenceslava, i su perrita sara, 22/02/2013 - 14:28

Rahola, t'han pillat... però tu rai, fes com sempre, una calumnia d'atac urbi et orbe (llevat d'Israel, eh, aixó nones) a La Vanguardia Española.

#4 Isidre, Valls, 21/02/2013 - 19:08

Ai Marhuenda, la Rahola et possarà a caldo el proper dilluns!.

#3 Filemón, TIA, 21/02/2013 - 19:07

O SIGUI, QUE LES CLAVAGUERES DE L'ESTAT INCLOUEN A PERIODISTES DEL DIARI DEL SR. LARA.