Publicitat
Societat · 14 de Setembre de 2012. 18:21h.

El cas Morín deixa en evidència el tripartit

El fiscal demana més de 300 anys per al metge avortista que només va ser sancionat per Salut per "irregularitats administratives"

El cas Morín deixa en evidència el tripartit

Una imatge de Morín al judici

El metge avortista Carlos Morín s'ha assegut aquest divendres al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona, per enfrontar-se a més de 300 anys de presó -309 en demana la Fiscalia i 345 les acusacions- per haver practicat presumptament més de cent avortaments il·legals, realitzats sense respectar els límits de termini per fer-ho. Fins i tot se l'acusa d'haver practicat una interrupció de l'embaràs a una dona als 8 mesos de gestació.
 
Morín va ser arrestat el 2007 i es dóna la circumstància que el Departament de Salut -llavors dirigit per Marina Geli-, no va trobar res d'estrany en aquestes clíniques en successives inspeccions, i només va multar el doctor per "irregularitats administratives", l'última castigada amb 3.000 euros. Cal recordar que Morín cobrava entre 450 i 6.000 euros per cada una d'aquestes intervencions. En destapar-se el cas amb la detenció, l'exconsellera Geli va dir que "en cap cas no es van poder comprovar les suposades pràctiques il·legals denunciades".
 
Al costat de Morín s'ha assegut la seva dona i més membres del personal de les seves clíniques, Ginemedex, TBC i Emecé, totes elles situades a la zona alta de Barcelona. Al matrimoni se l'acusa d'associació il·lícita, delictes d'avortament, falsedat en document -ja que presumptament falsejaven expedients mèdics- i intrusisme. Les defenses dels processats han demanat que s'anul·li tot el procés perquè, al seu parer, la investigació no es va realitzar correctament, començant perquè es va iniciar a partir d'una càmera oculta.
 
No s'ha processat les dones que van avortar perquè la jutge instructora va considerar que cometien un "error invencible" ja que desconeixien que cometien una il·legalitat, encara que moltes d'elles acudiran a declarar com a testimonis.
 
Morín -de cabell blanc en la imatge- ha estat seriós i impassible durant la primera sessió del judici, en què únicament s'han plantejat les qüestions prèvies del procés, mentre està previst que declari dimarts. A les portes de l'Audiència de Barcelona, una desena de persones del col·lectiu Provida esperava Morín amb una pancarta que deia "no existeix el dret a matar, existeix el dret a viure".
 
Va ser l'associació catòlica E-cristians qui va portar el cas als jutjats, després que un reportatge de la televisió pública danesa -gravat amb càmera oculta- revelés les pràctiques de Morín, que explicava personalment a càmera les irregularitats que cometia, que també consistien en falsejar, segons la Fiscalia, informes psicològics de les dones per avalar l'avortament, ja que la llei ho permetia si l'embaràs suposava un risc psíquic per a la mare.

En la denúncia de l'associació també es criticava que la Generalitat mai no hagués controlat què passava a les clíniques del metge. Per l'assumpte de la càmera oculta les defenses han demanat que s'anul·li el procés, ja que les gravacions ocultes no poden considerar-se una prova en un judici. La fiscal, per la seva part, ha demanat que, en lloc d'exhibir el reportatge periodístic, acudeixin a declarar els periodistes que el van realitzar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Ramon, Barcelona, 16/09/2012 - 17:19

Carlos Morín no és peruà, com els de les autopistes?...

això és (una de) les coses que passen quan tenim un país per el qual pul.lulen, ben subvencionats, al nostre càrrec, 3 milions de sudacas.

#2 Bcn Vida, Barcelona, 15/09/2012 - 13:05

Morin, aquest personatje encaixa en la definició de BRUIXOT. La Generalitat actual, complice per silenci i recolzament economic. La Generalita del tripartit, corresponsable dels crims.