Publicitat
Societat · 7 de Novembre de 2008. 22:04h.

El català és valencià

El Suprem tomba un recurs del Govern del PP

El català és valencià

Manifestació anticatalana de Coalició Valenciana

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat valencià contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que permet a l'Universitat de València emprar la denominació acadèmica de llengua catalana als seus Estatuts. En una sentència dictada el passat 13 d'octubre i difosa aquest divendres, que desestima el recurs de cassació interposat pel Govern valencià, el tribunal recorda que el Consell Jurídic Consultiu autonòmic, en el seu dictamen no vinculant del 24 de març de 2004, ja va considerar que no era procedent fer cap observació de legalitat a l'expressió "acadèmicament catalán".

La sala tercera del Tribunal Suprem indica que en dues sentències de 2006 i 2008 s'ha pronunciat sobre si el valencià i el català són o no llengües diferents, acceptant que aquest problema "no està resolt" a l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana.

El 30 de juliol de 2004, el Govern valencià va aprovar un decret pel qual es van aprovar els estatuts de l'Universitat de València amb la modificació de l'apartat segon de l'article 6 i el primer apartat de l'article 9, referits a la denominació acadèmica de llengua catalana i a l'àrea lingüística catalana.

El TSJCV va dictar sentència el 18 d'octubre de 2005 en la que estimava parcialment el recurs de la Universitat contra el decret del Govern, l'anul·lava per ser contrari a dret i el deixava sense efecte quant a les modificacions dels articles 6 i 9.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 guachefe, Cambrils, 12/11/2008 - 13:26

Dice un refrán de la única lengua común en la que se entenden todos los valencianos, catalanes y españoles sin excepción, que quien siembra vientos, recoge tempestades.

#32 TALLAFERRO, Llivia, 10/11/2008 - 14:41

Poca feina teniu,oi? Qui noi té feina, gats pentina. Tots aquests pseudo-llestos que perden el temps en aquests temes, per que no el perden també defensant, per ex, que a Mèxic, o Venezuela, o on sigui, parlen idiomes diferents del castellà??
A passeig !

#31 Marta, Cádiz, 10/11/2008 - 07:33

Quizás el problema no tenga tanto que ver con el origen del valenciano... ¿Por qué nos empeñamos en identificar las lenguas con los nacionalismos? Las lenguas nos unen a los demás mediante la comunicación, mientras que los nacionalismos nos enfrentan.

#30 Maria, Barcelona, 09/11/2008 - 20:00

Aquest tema, fa pudor ja fa molt temps, és absurd, inmadur, dir que el valència és una llengua diferent del català. Aqui escriu una valenciana: en català, o en valencià, si és que de fet tant fa, el nom que li volguem posar a la llengua que parlem

#29 pep, manresa, 09/11/2008 - 11:49

A Caracas parlen veneçolà, ja el parlàven els indis tan-majaras en temps de Cristòfor Colom, el van aprendre els conquistadors i el van portar a Madrid.
Conclusió, ara a Madrid parlen el tan-majara.