Publicitat
Societat · 3 d'Octubre de 2012. 14:27h.

El CCN troba "tronades" les declaracions de Lara

Consideren que marxar de Catalunya a Espanya seria com fer-ho "d'Holanda a Grècia"

El CCN troba "tronades" les declaracions de Lara

Ramon Carner

El Cercle Català de Negocis ha editat un vídeo on respon les declaracions de José Manuel Lara, president del Grup Planeta, que va dir la setmana passada que marxaria de Catalunya en cas que el país s’independitzés d’Espanya.

El CCN recomana Lara "que s’ho pensi dos cops abans de marxar" perquè, tal com afirma Joan Canadell, secretari general del CCN, “la seva decisió no té lògica des d’un punt de vista empresarial”. Canadell li recorda que "la fiscalitat serà millor per als empresaris a la Catalunya Estat que no pas l’actual".

A més a més, el secretari general del Cercle assegura que "l’emancipació de Catalunya comportarà un seguit de millores en les infraestructures que faran del país una gran porta logística al món". Des d’aquet punt de vista, diu Canadell, “marxar a Conca o Madrid comporta incrementar els costos logístics, cosa que no entenem”.

Finalment Canadell conclou la seva intervenció afirmant que "la posició de Lara equival a prendre la decisió de traslladar una empresa d’Holanda a Grècia, cosa que no té sentit” perquè "el que resti d’Espanya un cop Catalunya marxi serà un Estat amb greus dificultats econòmiques i de solvència financera internacional".

El president del Cercle, Ramon Carner, afirma que Lara fa unes declaracions “tronades i fora de lloc” i assegura que el CCN "té una bateria d’arguments per contestar els atacs que arriben i arribaran de territori espanyol". Carner sentencia que “estem preparats per respondre amb arguments, dades i estudis”

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 Josep Moragues, Manresa, 15/10/2012 - 16:20

Sr. Lara: La cepillada del estatuto de Catalunya del 2006 no le molestó, verdad ?

#21 BEJOTA, BCN, 05/10/2012 - 19:16

Fa dies el Sr. Lara ;ahir ,cinc multinacionals inversores va tocar el dos(una volia invertir 300 mil.lions al sector quimic de Tarragona).
Sr. Mas canviï d'assessors perque l' están enganyant.

#20 Aportando, ideas, 04/10/2012 - 11:38

Yo creo que como los independentistas son seres superiores que jamás harían un boicot, y además éste duraría poquísimo, las empresas que actualmente están en CAT deben instalarse en el resto de España, y así podrán seguir vendiendo en los dos sitios.

#18 CARLOS, Hispania, 03/10/2012 - 22:23

Este señor cree que el mejor domicilio para una empresa que vende libros en griego es Holanda... Siguiendo con el tema griego ¡¡¡¡menudo Aristólteles esta hecho el tío!!!

#18.1 bandereta, Vilaniu, 03/10/2012 - 22:38

Dons a Mexic bé que hi han editorials en anglès i a USA en espanyol, seguint amb els clàssics "que n'estan de bojos aquests romans" Asterix dixit

#17 Pere, Lleida, 03/10/2012 - 20:50

El Sr. Lara té una empresa de 10.000 treballadors, amb una facturació anual de 1800 milions d'euros. El Sr. Caner té una botigueta de menjar per emportar. Tot i la corbata de la foto, en Carner es dedica a guarnir pollastres a l'ast. No sé si representa veritablement a l'empresariat català.