Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2013. 10:30h.

El Centre Gallec de Barcelona troba una "ofensa" la campanya sobiranista de CDC

"Els gallecs han construït Catalunya i ara ha de venir el senyor Mas a donar-nos classes de com hem de ser catalans?"

El Centre Gallec de Barcelona troba una "ofensa" la campanya sobiranista de CDC

Manoel Carrete, amb Camacho i Feijóo, en una foto d'arxiu

El president del Centre Gallec de Barcelona, Manoel Carrete, rebutja la campanya de CDC en castellà a favor de la independència i la considera una "ofensa". "No calarà en absolut. A l'inrevés, està enfadant més que una altra cosa. No em convencen i no crec que convencin a molta gent", assegura en declaracions a El Mundo.

"Els gallecs han construït Catalunya i ara ha de venir el senyor Mas a donar-nos classes de com hem de ser catalans?", lamenta. "Portem tendint ponts tota la Història i ara volen bombardejar-los", afegeix Carrete.

"Els gallecs estem orgullosos de les nostres arrels i de Catalunya, però això no vol dir que recolzem el 'jo guanyo amb l'Estat propi'", exposa el president del Centre Gallec de Barcelona. "Han passat de nosaltres olímpicament sempre i ara ens vénen a demanar que ens sumem a una minoria?", prossegueix. "Estem integrats, però una cosa és estimar Catalunya i una altra als polítics que tenim", afegeix.

D'altra banda, recorda que "els gallecs vam arribar a Catalunya el 1380, molt abans de 1714" i emplaça Convergència a que no tradueixi les seves campanyes perquè els gallecs l'entenguin: "Si som catalans, que ens tractin com a catalans".

Manoel Carrete, amb Pere Navarro

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#57 Aquén Nós. Ateneu Galego de Girona, Girona, 24/09/2013 - 12:02

Aquén Nós resposta a Manoel Carrete

http://anagg.blog.cat/2013/09/24/aquen-nos-resposta-a-manoel-carrete/

#56 josep, L'Hospi, 24/09/2013 - 10:59

Qui veritablement mana en el Centre Gallego no és Carrete sinó Luis Lamas que és qui es va reunir amb el pp al carrer Urgell, qui porta a Durán... carrete no pinta res qui mana és Lamas a l'ombra sinó que l'hi diguin a Jordi Martí...
Ceibe Galiza

#55 manolo, barcelona, 23/09/2013 - 17:50

Señores de el diario El Mundo non tienen derecho a publicar la opinion de un señor en representación de todos los gallegos de Barcelona, que por muy presidente del Centro Gallego de Barcelona que sea, no representa ni a una muy pequeña minoria de gallegos de Barcelona.

#54 angel, cataluÑa no es espaÑa, 23/09/2013 - 01:05

Centro Gallego son de PP a pastar fang coi!

#53 joan, manresa, 22/09/2013 - 17:31

El Casal obre la seva paradeta desde Morolandina.---
" Per segona vegada reclamem la publicació de una part del nostre comentari fet el día 21 a las 12,29 h.,no es de bona educació dexar un comentari penjat,i per segona vegada reclamar-lo...,¿ Qué pasa al E-notoicies elos finals de semana...?....