Publicitat
Societat · 29 d'Abril de 2014. 16:51h.

El CGPJ cita a declarar Santiago Vidal per la Constitució catalana

L'organisme vol saber si el jutge va sol·licitar autorització per participar en el projecte

El CGPJ cita a declarar Santiago Vidal per la Constitució catalana

Santiago Vidal

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha obert una informació prèvia per determinar si hi ha responsabilitat en la participació del magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal en la redacció d'una futura Constitució per a una hipotètica Catalunya independent. L'ha citat per prendre-li declaració el 19 de maig.

La decisió arriba un dia després que el magistrat digués públicament que està redactant l'esborrany d'una carta magna catalana juntament amb deu jutges més i altres representants de la societat civil com diputats de partits polítics i entitats sobiranistes.

El promotor de l'Acció Disciplinària del CGPJ, Antonio Jesús Fonseca-Herrero, ha preguntat a més als presidents del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i de l'Audiència de Barcelona si Vidal havia sol·licitat autorització o si havia comunicat la seva participació en aquesta activitat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 Eusebi l.g., Cornellá, 01/05/2014 - 09:43

! Amb dos collons!. Un jutge com toca.

#16 Papaluna, Barcelona, 30/04/2014 - 22:05

Otro juez estrellable, de la misma calaña que Garzón, Benítez o el Elpidio de los coj... Gente sin escrúpulos que usan su poder para recrearse con prácticas revanchistas, sectarias y sospechosamente partidistas, siempre pro izquierda y con mucho componente masónico en su forma de proceder. ¡Fuera!

#15 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 30/04/2014 - 14:45

Como apesta todo esto a masonería... Al Vidal este me lo imagino con mandil y guantes blancos...

#14 jam, SBD, 30/04/2014 - 13:18

No lo puedo entender, cuando estuvo en Sabadell ejerciendo en J.I. núm 1 era la persona mas coherente,responsable, educada y todos los adjetivos en positivo que pueda haber, como puede ser que un juez tan coherente haya llegado a esta deriva tan irresponsable e ilegal.Algo le debe haber pasado.

#13 fran, Vilassar de dalt, 30/04/2014 - 12:29

" La concesión de autorización a Jueces y Magistrados para compatibilizar su actividad judicial con una actividad autorizada pública o privada es competencia del Pleno del Consejo General del Poder Judicial, .... , conforme a lo previsto en el articulo 131.6 de la L.O.P.J. "