Publicitat
Societat · 2 de Juliol de 2015. 11:53h.

El col·lapse de la N-340

Alcaldes del 'Pacte de Berà' denuncien el "menyspreu" del Ministeri de Foment

El col·lapse de la N-340

Els alcaldes, a la porta de l'hotel

Els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ s’han reunit aquest dimecres al migdia a l’Altafulla Mar Hotel per posar de nou sobre la taula la problemàtica existent entorn la carretera N-340. Després de molts mesos reclamant i plantejant el problema, reconeixen “haver perdut la paciència” i es mostren “cremats” amb l’actitud de “menyspreu” del Ministeri de Foment, qui encara no ha donat cap mena de resposta a les seves peticions.
 
Tot i que mantenen oberta la via del diàleg, la seva voluntat és organitzar aquest mateix mes de juliol un “acte contundent” a la ciutat de Tarragona amb la intenció que esdevingui una “gran activitat lúdica i festiva”. Consideren molt important la “capitalitat” de la ciutat “per fer-ne ressò arreu del Tarragonès”.
 
Els batlles no han volgut avançar més detalls de la iniciativa perquè volen impulsar-la de forma conjunta amb entitats del territori. A hores d’ara ja estudien la factibilitat de les diferents propostes, i les persones i associacions que poden acompanyar-los en aquest procés.
 
En la trobada hi han estat presents Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Jordi Molinera, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Altafulla; Martí Carnicer, alcalde d’El Vendrell; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; Jordi Llopart, alcalde de Creixell; Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; Fèlix Sans, alcalde de Bellvei; Joan Sans, alcalde de L’Arboç; i Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit. També l’Ajuntament de Calafell pren part en el procés, tot i que no ha comptat amb cap representant a la reunió.
 
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha reivindicat la continuïtat d’un procés que es dóna en un moment de renovació dels ajuntaments. En aquest sentit ha destacat que “no es tracta d’una qüestió de partits o grups polítics, sinó que és un tema de territori”. Ha reconegut haver tingut sempre “la mà estesa”, i continuen sense tancar-la perquè entenen que “tard o d’hora acabaran negociant amb Foment”. Ha explicat que l’acte que convocaran en les properes setmanes “no és una amenaça, però sí un toc d’atenció perquè es tingui respecte per la gent que fa servir el vial diàriament, i pels turistes que visiten el nostre territori”.
 
El batlle d’El Vendrell, Martí Carnicer, també ha destacat aquesta continuïtat del procés després del 24 de maig, i el fet de donar suport a la mateixa proposta. Ha explicat que “la N-340 està col·lapsada des de Sant Joan fins l’11 de setembre”. Uns problemes de saturació de vehicles i de sinistralitat del vial que esdevenen un “problema crònic que requereix una solució de forma immediata”. Considera que les actuacions que s’han proposat i s’han fet fins ara són només “pegats”.

També l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha coincidit en la “manca d’interès” per part de Foment en aquesta problemàtica “endèmica”. En aquest sentit ha insistit en la “necessitat que els escoltin”.
 
Els alcaldes rebutgen el perllongament de l’A-7, i coincideixen que l’única solució possible mentre no es dugui a terme el desdoblament és la gratuïtat de l’AP-7 en el tram afectat. Una solució que passa simplement per una “decisió política”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, Barcelona, 02/07/2015 - 16:07

Que se lo pidan a Mas, qué hace con todo el dinero que le presta el gobierno de España¿? en qué se lo gasta... esteu Preparats pel nou país... fástic de ploramiques corruptes

#1.1 Josep Maria, SALOU, 02/07/2015 - 18:24

Aberis , la mafia catalana
DONcs m'alegro que el govern escanyol no doni ni u europa a les autopistes de ''La caixa'' amb dos anys A SAlou mab la familia a Barcelona només he pagut dues vegades els peatges per necessitat ja se les poden confitar, nomes hi passaré quant les rescatin