Publicitat
Societat · 15 de Desembre de 2014. 19:11h.

El comerç català critica “la intromissió de l'administració central”

Manifest “en defensa del model propi del país”

El comerç català critica “la intromissió de l'administració central”

El lliurament del manifest a Núria De Gispert (Foto: Departament Empresa)

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb representants de les principals associacions de comerciants, sindicats, entitats municipalistes i altres operadors del sector del comerç a Catalunya, han lliurat aquest dilluns al Parlament la “Declaració del Comerç Català en defensa del Model propi del País”.
 
Els representants del sector, amb el suport del Govern, han volgut reafirmar i reivindicar la validesa i vigència del model propi de comerç a Catalunya i fer extensiu al Parlament aquesta declaració.

En el manifest les entitats signants expressen el seu rebuig a “la creixent intromissió de l'administració central en el model comercial català, amb la voluntat de desnaturalitzar-lo fent un ús abusiu de la regulació bàsica i una concepció errònia de la unitat de mercat”.

El conseller Puig ha afirmat que aquest manifest “és un bon exemple de concertació, de diàleg i de capacitat  d’articular consensos, que defineix una manera de ser”, afegint que el comerç català “és un model d’èxit que volem continuar preservant”.

D’aquesta manera, Puig ha remarcat que “davant d’un atac i d’una pressió en tota regla” per part del govern espanyol “mantindrem el combat legal” per a la defensa del model català de comerç.
 
De la seva banda, el president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi, ha dit que aquest manifest és “una declaració conjunta per a la defensa tant al carrer com a nivell judicial de la llei d’horaris comercials”. Una mostra “del rebuig cap a les ingerències que esta realitzant el govern espanyol cap el nostre sector”, ha conclòs.
 
Des de la conselleria d’Empresa han apuntat que “amb la voluntat de fer palès aquest front comú i unitari en defensa del model català de comerç”, avui mateix el conseller Puig ha enviat el manifest subscrit al ministre d’Economia, Luis de Guindos.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 BEJOTA, BCN, 16/12/2014 - 14:38

Segons el diari 'WirtschaftsBlatt'
Empresaris austríacs deixarien Catalunya en cas de secessió."Volen un mercat que abasta tot Espanya, amb els seus 45 milions d'habitants, i no una Catalunya queno arriba ni a vuit milions", apunten.

#7 angelito, barcelona, 15/12/2014 - 22:34

Una concepción errónea de la unidad de mercado, de Cataluña, de la democracia, de la enseñanza bilingüe, de las naciones, del govern dels millors, de la Constitución....es que no tienen idea de nada estos paletos de Madrid. Y eso que nos tienen aquí cerca, dispuestos a desasnarles del todo.

#6 Andrés , Bcn, 15/12/2014 - 21:25

La ley catalana es tan buena que cada domingo todos los turistas dejan barcelona para ir a La Roca a comprar!! Puig ets un crack! Sobretot pels teus negocis y chanchullos personals...

#5 Pablo, Madrid, 15/12/2014 - 20:31

En Cataluña hay cientos de asociaciones empresariales, estaría bien saber cuantas han firmado y cuantas no.

#4 Neferu, Barcelona, 15/12/2014 - 20:25

Es que lo normal en un país sería que los horarios comerciales fuesen lo más iguales posible como ocurre en los países que conozco; claro que si partimos de que en Catalunya no queremos parecernos a España ni en los horarios de los comercios, pues apaga y arreando.