Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2015. 10:29h.

El confident de l'operació contra el gihadisme nega xivatada

L'home diu que hi ha una "guerra política" entre els Mossos i la Policia

El confident de l'operació contra el gihadisme nega xivatada

Un dels detinguts en l'operació antiyihadista dels Mossos

El convers que va parlar amb la cèl·lula gihadista a petició de dos agents de la Policia Nacional ha reconegut els fets en una entrevista a El Periódico i manifestat que “hi ha una guerra política”.

“A mi, si els Mossos, la Policia i el Ministeri de l’Interior es barallen entre ells em sembla molt bé. Però jo no hi pinto res en tot això”, ha dit. Preguntat sobre si va tenir la sensació que havia col·laborat a fer una xivatada, el condident assegura “no, en cap moment”.

El testimoni explica que “un d’aquests policies el coneixia d’actes públics a Mataró” i relata que “a finals d’any aquests dos policies es van reunir amb mi per preguntar-me sobre un grup de gent de Terrassa”.

“Em van ensenyar unes fotografies, em van donar unes informacions i em van demanar si podia parlar amb ells, ja que tenien pensaments extremistes i ideologies violentes. Em van dir que els Mossos els estaven investigant i que calia persuadir-los i parlar amb ells perquè aquests pensaments, aquestes idees, no s’encomanessin. I em van demanar si jo podia parlar amb ells abans que hi hagués detencions”, afegeix.

El convers assenyala que “em van donar aquesta informació amb la idea que la utilitzés per persuadir-los. És el que jo entenc. També em van demanar que en tragués alguna informació, matrícules, algun DNI, telèfons i deixa clar que “no he sigut mai un col·laborador de la policia”.

Després de la trobada amb alguns dels integrants de la cèl·lula gihadista, els policies va tornar a contactar amb ell perquè “volien informació de com havia anat, de què havia passat, de si havia pogut aconseguir algun telèfon, algun DNI, alguna matrícula”.

“Volien que continués -indica-. ‘Intenta-ho. Intenta trobar alguna cosa’. M’insistien. ‘Porta’ns alguna cosa’. Començava a sentir pressió. Després un cotxe va seguir la meva dona. Vaig agafar la matrícula i vaig anar als Mossos. Els vaig explicar tot el que havia passat i em van acompanyar a Madrid per declarar davant el jutge”.

El testimoni diu que “en certa manera” s’ha sentit utilizat i ha denunciat que “fa uns quants mesos que estic molt preocupat. He hagut d’anar a declarar a Madrid, han seguit la meva dona, han difós rumors falsos dient que sóc extremista”.

Finalment, assenyala que “m’arriba informació que estan parlant malament de mi a Ceuta. Que hi ha membres de la Policia Nacional que diuen que em detindran a mi i al germà que em va acompanyar a Terrassa. M’arriben informacions que et fan viure inquiet”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Dionís, Caldes de M., 19/05/2015 - 08:51

El Sr. Rius segueix amb la seva línia curva informativa cada cop mes tancada.
El convers admet que s'ha sentit utilitzat advertint als terroristes de que els mossos els vigilaven, però vostè a la seva: "no ha hagut xivatada"
No se si per això donen pulitzer però sens dubte se'l mereix.

#4 LLUC, MARXEM JA RÀPID, 18/05/2015 - 12:32

És molt molt fort que el Ministeri d´Interior (amb ministre català) vulgui i autoritzi un atemptat a territori català amb morts espanyols i catalans innocents, només pel fet de culpabilitzar l´independentisme i amb fins electorals. Crec que han passat una línia vermella. Això és pitjor que el GAL.

#3 Pep, Manresa, 18/05/2015 - 12:10

Tota la notícia però en especial els dos darrers paràgrafs expliquen com funcionen les clavegueres de l'Estat. Els mossos, tot i no ser sants de la meva devoció, han evitat una autèntica matança que les clavegueres de l'estat haguessin permès i han colaborat, atesos els lligams amb la ultradreta.

#2 Luigi, Barcino, 18/05/2015 - 11:58

Este señor es un converso,pero a otra cosa !!

#1 Pablo, Madrid, 18/05/2015 - 10:43

El juez Pedraz archivó la causa, sin que encontrara algo veraz en lo que dice este señor Que muestraen nuevas pruebas o que dejen de difamar.

#1.1 Jesús, Murcia, 18/05/2015 - 13:24

Sabes perfectamente que da igual lo que se presente, la causa siempre será archivada porque si se admite, lo que implica es bestial.

En todo caso te recuerdo que la prueba testimonial existe y es la que se basa en el testimonio o declaración de terceros, llamados testigos.